Почиващите на плаж Корал се оплакаха, че са репресирани и

...
Почиващите на плаж Корал се оплакаха, че са репресирани и
Коментари Харесай

Къмпингуващи на Корал обвиниха Ангелкова в мутренски похвати

Почиващите на плаж Корал се оплакаха, че са репресирани и подложени на голям брой инспекции от инспектори на Министерството на туризма, предвождани от министър Николина Ангелкова, тъй като са подали сигнал за противозаконни разрешителни за градеж. Пред Би Ти Ви част от тях нарекоха " мутренско " държанието на министъра.

" Както слушах в профил мненията, нападките и арогантното поведение, просто не съумях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този саркастичен звук, ние не сме хора второ качество ", разяснява пред медиата най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева.

Вчера тя показа в профила си в обществената мрежа " Facebook " част от собствен диалог с Ангелкова, с която се засекли на плажа Корал. Според Малеева министърът на няколко пъти й споделила, че не й има вяра, че е отседнала на море, без да употребява ток и вода. Според някогашната спортистка това на процедура значи, че е уличена в неистина. Малеева разяснява, че през вчерашния ден напълно инцидентно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с наличието си.

" Когато някой по този начин се държи с мен, с това надменност на човек, който знае, че властта е зад него, от време на време ми е мъчно да отвръщам. Госпожажа Ангелкова ме гледаше в очите и ми сподели: Не ви имам вяра, не ви имам вяра за това, че сте тук без ток и без вода ", описа Малеева.

Вчера от Министерството на туризма оповестиха, че поради занемареност и липса на заграждение ще бъдат глобени притежателите на частните парцели, ситуирани зад плаж Корал. Причината е, че при инспекцията на един от трите плажа за природосъобразен туризъм е било установено, че има каравани, ситуирани в терена на частна компания, инсталирани са и тоалетни. Инспекцията е била осъществена взаимно с кмета на Царево Георги Лапчев, представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Министерство на вътрешните работи, регионална администрация.

От трустическото министерство показват и, че са открити нарушавания, свързани с противозаконното черпене на ток и вода. При инспекцията е установена противозаконна сграда, ситуирана в парцел държавна благосъстоятелност, от която нерегламентирано се черпи електрическа енергия. По този мотив Министерството на туризма ще подаде неотложно сигнали до електроразпределителното сдружение ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

" Ние сме елементарни хора, които обичаме природата в чистия й тип – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 позволения за градеж в региона на Корал, разяснява пред Би Ти Ви музикантът Васил Гюров. " Хората, които са издали противозаконните разрешителни за градеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме поставили една тента или палатка. Пускат се също клюки, че крадем ток ", добави той.

По телефона в ефира на Би Ти Ви Ангелкова отхвърли обвиняванията и увери, че прави с сътрудниците си инспекции от заран до вечер по всички плажове и всички са равни пред закона. " Нито аз, нито сътрудниците можем да си позволим сходно отношение, камо ли да упрекваме някого ", съобщи тя и още веднъж акцентира, че е открито нелегално потребление на ток и вода.

По думите й става все по-належащо да има правилник къде може да се къмпингува.

Мануела Малеева повтори, че Ангелкова не е дала отговор на въпроса кой е дал тези 38 противозаконни разрешителни за градеж. " Хотел " Морско конче ", което е на дюните, и беше дадено още от министър Павлова да бъде опустошен, към момента стои там ", акцентира тя.

По думите на Гюров за 5 дни на Корал са направени 4 инспекции, а Малеева добави, че е имало такава в това число и нощес към 22 часа. " Това е наказателен метод на дейности ", съобщи тя. Ангелкова обаче акцентира, че Министерството на туризма е направило единствено една инспекция – през вчерашния ден денем към 10:30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР