Почиващите, които се завръщат в Обединеното кралство от популярни дестинации,

...
Почиващите, които се завръщат в Обединеното кралство от популярни дестинации,
Коментари Харесай

Почиващите, които се завръщат в Обединеното кралство със сериозни заболявания след пътувания до популярни горещи точки

Почиващите, които се завръщат в Обединеното кралство от известни дестинации, са наранени от съществени болести, което провокира съществено предизвестие от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Нови данни разкриват обезпокоително повишаване на заболявания като денга и малария, които се популяризират от комари. Те могат да причинят тежко заболяване, наблягайки значимостта на предприемането на стъпки за сигурност, когато пътувате в чужбина. През 2023 година има обявени 634 случая на денга измежду пътуващите, завръщащи се в Англия, Уелс и Северна Ирландия. Това е сходно на броя на случаите през 2019 година, преди пандемията, когато бяха докладвани 790 случая.

Повечето от тези случаи през 2023 година са регистрирани в Южна Азия и Югоизточна Азия, изключително в Индия. Но също по този начин има нарастване на случаите от Централна Америка и Карибите заради скорошни огнища там. Световната здравна организация (СЗО) регистрира огромно нарастване на случаите на денга в международен мащаб през 20...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР