Почитателите на стратегическата поредица Victoria трябваше да чакат 12 години

...
Почитателите на стратегическата поредица Victoria трябваше да чакат 12 години
Коментари Харесай

Изглежда и Voice of the People не може да спаси Victoria 3

Почитателите на стратегическата поредност Victoria трябваше да чакат 12 години за третата игра от сериите и разумно анонса на новата игра провокира голямо вдъхновение. Victoria 3 се появи в края на предходната година, само че не провокира оня възторг, който се очакваше. Даже неотдавна издаденото допълнение към нея не е съумяло да разсъни още веднъж интереса към нея. Именно над това посвещава репортаж Якуб Тархала от страниците на GamePressure от тази седмица.

Paradox Interactive сигурно са възлагали огромни очаквания на Victoria 3, само че както показва и Тархала, през днешния ден тя се е трансформирала в нещо като „ отхвърлено дете “ спрямо другите игри на Paradox.

Създателите на играта разгласиха през вчерашния ден Voice of the People, първото допълнение за Victoria 3. То вкарва в играта революцията като геймплей механика, дружно с 60 исторически фигури и политически пропагандатори. Заедно с това се появяват нови събития и наличие, решения и попълнения в дневника. Но след няколко часа, прекарани във Voice of the People, гласът на народа е безапелационен – с 291 ревюта, оценката е „ най-вече отрицателна “. Причината е в ограничавания по размер наличие и в това време, цената му, която е колкото тази на базисната игра.

„ Не си коства 15-те евро, а фактът, че би трябвало да поръчаш авансово едно DLC, с цел да получиш цялостния размер от наличие е един от най-явните образци за анти-потребителско държание, които съм вижда. Експанжън пропускът за Victoria 3 е на същата цена на самата игра и в случай че това е наличието, което купуваш значи разполагаш с повече пари в сравнение с разсъдък “, написа яростно един от геймърите в Steam. И това, както разяснява Тархала, на фона на Tours & Tournaments, последното DLC за Hearts of Iron 4, което се оказа изключително сполучливо измежду играчите.

Иначе излизането на Victoria 3 беше посрещнато с същинско вдъхновение, 500 000 продадени копия през първия месец и 70 000 по едно и също време играещи в Steam. В навечерието на премиерата на Voice of the People обаче, броят на тези по едно и също време играещи е бил 5000 (макар че след излизането на допълнението той се е удвоил). Но цифрите са красноречиви. Определено играта не се радва на интереса към другите игри на Paradox в Steam: Hearts of Iron IV с 45 по едно и също време играещи или Europa Universalis IV (средно 25 000).

„ Вината за това е в незадоволителното наличие в базовата игра, което е и повода феновете на сериите да чакат толкоз нетърпеливо първия експанжън, който както към този момент знаем, не е задоволил упованията им “, написа Тархала. И въпреки за прочут интервал броят на дейните играчи на Victoria 3 да се резервира по-голям, то евентуално неприятните мнения за допълнението евентуално ще ги върне на остарялото равнище, добавя той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР