Почитателите на Никълъс Кейдж могат да изредят поне 5 впечатляващи

...
Почитателите на Никълъс Кейдж могат да изредят поне 5 впечатляващи
Коментари Харесай

Франсис Форд Копола прави Никълъс Кейдж звезда, за да помогне на брат си Август

Почитателите на Никълъс Кейдж могат да изредят най-малко 5 впечатляващи заглавия от кариерата на този артист. Най-вероятно могат да изредят и повече, само че началото е обвързано с едно изключително величие във филмовата промишленост – Франсис Форд Копола. Няма по какъв начин да говорите за единия, преди да се запознаете с другия и е изключително елементарно да откриете истината по тази тематика.

Раждането на Никълъс Кейдж и неговата звезда идва с плавното и нерешително подчинение на Копола. Истината е, че Франсис не е болен, а има потребност от работа и то задоволително, с цел да може да се оправи с проблемите си. Копола е повода за прашката, с която изстрелва Кейдж в Холивуд. Първите три огромни функции във филми като „ Rumble Fish “, „ The Cotton Club “ и „ Peggy Sue Got Married “. Две от лентите са напълно за младеж аудиторията. Кейдж е определен да оказва помощ, до момента в който Копола би трябвало да избави кариерата си и студиото си, потънало в задължения. Копола е направил „ One from the Heart “ и вместо да усили своите благосъстояния, действително стартира да потъва към дъното.

Тъй като би трябвало да се снимат филми бързо и да се решат проблемите, Франсин трансформира напълно метода си и стартира да прави по-леки и не толкоз ангажиращи ленти, с цел да завоюва доходи. Проблемът е, че още при започване на тяхното запознанство, дребният Никълъс не е чак толкоз непосредствен до своя чичо. Младежът е единствено на 8 години, когато чичото прави кино лентата „ Кръстникът “. Семейство Кейдж получава единствено промоционалните тениски, а ситуацията е толкоз съществено, че Август Кейдж не дава на сина си да ги облича.

Никълъс ще види филмът и ще го хареса, а малко по-късно Август ще заведе сина си в киното за втора част, само че с изискването, че Франсис в никакъв случай не би трябвало да знае какво са гледали. По време на фотосите на „ Апокалипсис в този момент “, фамилията е поканено да отиде във Филипините, само че бащата за следващ път отхвърля, заради простата причина, че сега там всички са на учебно заведение и не би трябвало да се прекъсва процесът.

Кейдж ще си спомни, че семейство Копола е заредено със съществени търкания и още повече пристрастеност. Това е семейство, което не може да срещнете другаде. Бащата на Кейдж следи повече за положителното им и университетския триумф, а не толкоз за развлечения като киното. Август е бил ориентиран към изкуството и брилянтните му форми, до момента в който Франсис, като по-малък брат, постоянно предпочитал да бъде несъвършен възпитаник, мечтаейки да се трансформира в тъкмо това, с което го помним.

В едно изявление излиза наяве, че Франсис е правил всичко, с цел да имитира брат си и е желал да бъде като него. Обличал се е, държанието е било съвсем идентично и се опитвал да написа къси истории като брат си. Копола си представял, че неговият брат ще бъде прочут публицист и по-късно ще основава пиеси. Дори и записването на имената и на участниците на кино лентата са подредени точно по концепция на Август. Истината е, че даже записва името си по образеца на брат си, когато работят в разнообразни произведения – Август Флойд Копола.

„ Кръстникът “ е изгряващата звезда на Франсис и скоро ще се промени позицията на състезание сред двамата братя. Семейство Копола ражда редица създатели, само че за изненада, множеството постоянно ще са в орбитата на Франсис. Талия Шир е неповторима актриса, само че се изстрелва към звездите, когато е призована за фотосите на този филм. Кармен Копола е един извънреден композитор, доста постоянно остава ниско платена, само че когато синът ѝ я наема за музиката на втората част на „ Кръстника “, обстановката се трансформира вечно. Тя печели премия на академията.

Между 1972 и 1974 година Франсис основава шедьоври и печели премия за най-хубав филм. Три години по-късно идват и тежките години за фамилията на Никълъс Кейдж. Август отглежда трима сина със заплата на учител в университета, неговата брачна половинка е прекарала дълго време в болница и през 1976 година се развежда с него.

Август се впуска в работата си и се стреми да завоюва още повече внимание, само че в никакъв случай не написа сюжет, а единствено книги. Никълъс Кейдж си спомня, че неговият татко е желал да бъде запомнен като публицист, а не като сценарист. През 1978 година Август разгласява сексуален разказ, в който споделя историята на мъж и жена, които живеят дружно в безспорен мрак. Главният воин най-сетне се пробва да задоволи своите стремежи с допиране, само че даже и това не е задоволително положително. Авторът действително продава към 2000 копия през 1985 година

Фактът, че този труд в никакъв случай не е прегледан и опознат, действително води до още по-сериозни проблеми и меланхолия. Истината е, че Август в никакъв случай не съумява да надмине брат си, до момента в който самият той го идолизира.

До 1974 година Франсис към този момент е един от най-уважаваните създатели в Америка. Закупува си апартамент с към 22 стаи във Сан Франциско, по-късно се ориентира към Манхатън и Напа, любува се на плодовете на своя труд и действително няма нито един облак в небето.

Никълъс посещава този свят на благоденствие и благополучие, само че най-често идва като посетител, който осъзнава, че не принадлежи там. Кейдж и неговия брат ще прекарват доста време в една от къщите на чичо Франсис и ще се срещат с редица холивудски митове, могат да си приказват с тях, да се снимат и да демонстрират на съучениците си, също така постоянно могат да надникнат и зад кадър, освен това във филми, които целия свят чака. Кейдж даже е можел да прочете сюжета на „ Апокалипсис в този момент “.

Истината е, че Никълъс също не харесва чичо си, по мемоари и двамата са се возили в кола, когато по радиото потегля песента „ Baby, You`re a Rich Man “ на Бийтълс, Кейдж си мислил, че чичо му има право да слуша тази ария. Тъй като светът на Холивуд в действителност наподобява необикновен и Никълъс желае да бъде част от него, веднъж даже предлага на чичо си да му даде роля и ще види какво тъкмо е актьорско майсторство. Франсис го пренебрегва и в никакъв случай не повдига тематиката.

Кейдж си спомня, че един ден е в имението на чичо си и двамата с татко му разговорят. Младежът ще запомни доста ясно думите:

„ Ти беше популярен, само че в този момент аз държа наметалото. “

Ще са нужни доста години, преди тази сцена да се повтори и този път Кейдж ще е в позицията да накаже чичо си за думите, изречени по адрес на татко му.

Мнозина считат, че легендите на Никълъс Кейдж в действителност са прекомерно пресилени, само че истината е, че Чарлс – братът на Никълъс – си спомня по какъв начин фамилията било считано за по-бедната страна от фамилия Копола, а тъкмо това гневяло Никълъс. Той постоянно е желал да стане звезда и тъкмо това е неговата съществена цел.

Тъжно е, когато един човек живее покрай охолството и щастието, само че в никакъв случай не може да се счита за богат и благополучен. Ефектът е подобен с този да се покаже най-бистрата студена вода на човек в пустинята, само че не и да се употребява.

Въпреки зелената светлина да живее в къщата на чичо си, да кара неговите коли, да употребява киното в мазето, издигнато особено за задачите на Франсис, той постоянно знае и помни, че действително не принадлежи в този свят. Така се ускорява глада за популярност, за благоденствие и за огромни триумфи.

Не е изненада, че Кейдж има една единствена значима задача, да накара света да го запомни и да го трансформира в по-известен от чичо си. Нещо повече, той желае да върне фамилното име и да покаже, че не е по-малко сръчен от чичо си. И все пак, когато излиза филмът „ Valley Girl “, Копола изпраща приветствена картичка, подписана със следните имена: „ от Франсис Кейдж, Елинор Кейдж и всички останали Кейдж. “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР