Почитателите на класическияте D&D игри и Larian Studios нямат търпение

...
Почитателите на класическияте D&D игри и Larian Studios нямат търпение
Коментари Харесай

SGF 2023: Ново видео към Baldur’s Gate 3

Почитателите на класическияте D&D игри и Larian Studios нямат самообладание към този момент да пристигна края на август, когато излиза Baldur’s Gate 3. Студиото беше посетител на провеждащия се сега Summer Game Fest 2023, проведен от Джоф Кийли. Baldur’s Gate 3 сега се намира в стадий на ранен достъп, като се чака да излезе от тригодишния си престой там на 30-ти август. По време на SGF Larian показаха напълно ново видео към играта, което ни показва още един от неприятелите, против които ще се изправите тук: лорд Ениър Горташ, озвучаван от Джейсън Айзъкс.

Горташ е свалил отбраната на портата на Болдур, командвайки войска от механични бойци. Измамните тактики на Горташ са добре известни, както и желанията му, до момента в който в това време на сцената се появява и другият изверг – Кетрик Кхорн. Водещ пълчища от неживи, той завладява града и се изправя лице в лице с Горташ.

Baldur’s Gate 3 е един доста упорит план за Larian Studios, което оправдава и трите дълги години, които играта прекара в ранен достъп и на няколко пъти излизането ѝ беше забавено. Макар и да попада в една нишова и постоянно подценявана категория игри от доста геймъри през днешния ден, Baldur’s Gate 3 ще е на нивото на ААА игра, както като бюджет, по този начин и по метод на разработка – през предходната година Larian разгласи, че по Baldur’s Gate 3 работят впечатляващ като брой екип – над 400 индивида.

„ Никога не съм очаквал да сме 400 индивида, които ще работим по Baldur’s Gate 3. Никой не си го е мислел. Но това е безусловно нещото, което трябваше да се направи. Имахме избор. Имаше миг, в който схванахме какво би трябвало да създадем, с цел да се получи играта. Мислехме най-малко, че разбираме. А по-късно и действително разбрахме. И по този начин пред нас се появиха две благоприятни условия: можеше да смалим мащаба на играта или да увеличим екипа си. И ние избрахме второто “, показа през предходната година в изявление за PC Gamer изпълнителният шеф на Larian Studios Свен Винкл.

Играта ще предложи голяма карта и разговор, формиран от над 1.5 милиона думи, над 100 часа пълностоен геймплей и 15 раси и под-раси, нови системи като Attitude (която може да настрои членове от дружината ви против вас), както и престъпна система (която въздейства на репутацията ви) и стотици местоположения от вселената на Dungeons & Dragons. За тези от вас, които от дълго време сте в света на D&D, би трябвало да знаете, че Baldur’s Gate 3 се основава на D&D 5e (за разлика от първите две игри, употребявали 2е).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР