Почитатели на рок певицата Милена Славова се събраха на протест

...
Почитатели на рок певицата Милена Славова се събраха на протест
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на Милена Славова блокира столичен булевард

Почитатели на рок певицата Милена Славова се събраха на митинг в нейна поддръжка и блокираха бул. " Александър Стамболийски " в София .

Поводът за митинга е дело за дискриминация против ЛГБТИ общността, заведено против Славова. То е в резултат на нейна обява в обществените мрежи отпреди две години, в която тя споделя видео на тогавашната националистическа коалиция " Обединени патриоти ".

Към клипа Милена написа: „ Сигурна съм, че не поддържам гей парадите! Горко на естествените хора, задушаваме се към този момент от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци. “

Протестиращите се намират пред Върховния административен съд (ВАС), където по-късно ще се гледа делото.

Част от плакатите там гласят “Не на отнемането на свободата на словото и налагането на противоестествени модели ”, както и “Вярваме, че правдата ще спечелва ”.

Всъщност Милена Славова не е съдена, каквато беше първичната информация в обществените мрежи, довела до митинга. Тя е единствено подпомагаща страна по делото.

Причината е, че след нейната обява ЛГБТ организация „ Действие “ се обръща към Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД). Комисията отсъжда в интерес на Славова.

На втора инстанция Административният съд София-град обаче споделя, че има проявена дискриминация. КЗД апелира решението и по този начин делото стига до Върховен административен съд.

В нейна поддръжка се събира и петиция, която към този момент е подписана от над 10 000 души. Подкрепата си към нея показаха и редица националистически партии. Сред тях са " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР