Почит беше отдадена и на паметта на Христо Ботев с

...
Почит беше отдадена и на паметта на Христо Ботев с
Коментари Харесай

Българи в Румъния отбелязаха 150 години от гибелта на Апостола

Почит беше отдадена и на паметта на Христо Ботев с полагане на цветя пред бюст-паметника му в парка Херастръу в Букурещ

В Букурещ беше маркирана 150-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. В проведената от посолство на страната ни в Румънияцеремония, пред бюст-паметника на Васил Левски в румънската столица се включиха българи от Букурещ, Бълени, Брънещ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред публични посетители бяха заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и представители на читалище " Христо Ботев " от крайдунавския град. В началото на церемонията панихида отслужи протойерей Кирил, който от началото на 2023 година е новият нравствен лидер на българите в Румъния.

Наред със словата на дипломат Радко Влайков и Енчо Енчев в церемонията, с помощта на гостите от читалище " Христо Ботев ", прозвуча стихотворението " Обесването на Васил Левски ".

По традиция церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя от името на дипломат Радко Влайков и аташето по защитата Любомир Родопски, от община Русе, от организациите на българите в Румъния, както и от всички посетители. Цветя сервираха и част от учениците в Неделно учебно заведение " Йордан Йовков " към посолството на България в Румъния.

Почит беше отдадена и на паметта на Христо Ботев с полагане на цветя пред бюст-паметника му в парка Херастръу в Букурещ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР