Почистването на петната от килима е кошмар за всяка домакиня.

...
Почистването на петната от килима е кошмар за всяка домакиня.
Коментари Харесай

Топ средства за бързо и лесно почистване на петна от килима

Почистването на петната от килима е призрачен сън за всяка стопанка.  
За премахването им може да разчитате на няколко елементарни трика.
Сода
Необходимо е единствено да поръсите килима със сода и да го оставите по този начин за 10 минути. След това го изметете с прахосмукачката. Содата освен всмуква миризмите, само че и отстранява петната и насъбрания прахуляк.
Амоняк
Петната по килимите може да се почистят и с амоняк. Втрийте няколко капки от него благодарение на четка и по-късно изметете с прахосмукачката. Почистването с амоняк наложително би трябвало да се реализира на отворен прозорец, като по-късно не забравите да проветрите добре стаята.
Лимонена киселина
 Какво в никакъв случай не би трябвало да перете, с цел да не съжалявате по-късно Какво в никакъв случай не би трябвало да перете, с цел да не съжалявате по-късно
В желанието си да почистят съвършено дома си, доста домакини позволяват голяма неточност. Някои от текстилните произведения в никакъв случай не би трябвало да...
Достатъчно е просто да изцедите сока от лимона върху нечистата повърхнина и  да го оставите да изсъхне за един час. След това почистете с  леко влажна гъба.
Сапун за пране
Това е един от най-ефективните способи да се отървете от нови и остарели петна.
Натъркайте нечистия сектор със сапуна. Изчакайте няколко минути и по-късно го избършете с влажна гъба.
Прах за пране
 Топ трик за разчистване на мазнината от кухненските шкафове Топ трик за разчистване на мазнината от кухненските шкафове
Върху кухненските мебели непрекъснато се натрупват мазнини. И колкото по-рядко ги почистваме, толкоз по-трудно е да се отървем от тях. Но...
Този прийом също е извънредно ефикасен за унищожаване на петната. Единственият му минус е голямо количество пяна, което се образува и не е елементарно да се отстрани по-късно. 
Оцет
Не по-малко дейно е методът с потреблението на оцет. Важно е единствено да не прекалявате с количеството му. Ако го употребявате рационално, килимът ще наподобява обновен и освежен.
Нишесте
Почистете с прахосмукачка килима и по-късно го поръсете с нишесте. Оставете го по този начин за 15 минути, след което още веднъж го почистете с прахосмукачка. Методът е съвършен най-много за килими със ярък цвят. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР