Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19

...
Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Починалите от коронавирус в България вече са 8

 Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички признаци на COVID-19 и е дал една позитивна проба. Това показа пред bTV ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски във връзка с изказванията на спешния щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил инфектиран с ковид.

,,Дай Боже да е по този начин, но надали, тъй като умрелият е имал всички признаци. И на мен ми се желае да не е``, съобщи той.

,,Вече е проведено тестването на 1000 души, които ще бъдат изследвани за ковид и върху чиито резултати ще се гради статистически модел. Изследването ще се организира в МВР-болница и е проведено от вътрешния министър, тъй като те са полицаи``, заяви още ген. Мутафчийски. 338 са записаните случаи на COVID-19 у нас

По думите му не трябва нито една възрастова група да се отнася безгрижно към болестта.

,,Не, не умират единствено възрастните. Всъщност междинната възраст на откритите заболели е 44 години. Повече от 55% от инфектираните са хора до 50-годишна възраст. Това е и един от главните проблеми в лечебните заведения – че в тях се лекуват пациенти, които са отвън тази възрастова група над 60 и над 70 години. Тоест приказваме за млади хора``, посочи още началникът на оперативния щаб.

,,Средният интервал, за който вирусът изчезва в организма, е 28 дни. Затова е и продължен интервалът на карантината. Все отново в здравната литература съществуват и данни за 37 дни, през които болестта е активна``, означи в умозаключение началникът на ВМА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР