Починалият след ваксинация мъж от Благоевград е бил с коронавирус,

...
Починалият след ваксинация мъж от Благоевград е бил с коронавирус,
Коментари Харесай

Мистерията със смъртта на ваксинирания с АстраЗенека благоевградчанин се заплете

Починалият след имунизация мъж от Благоевград е бил с ковид, написа " Монитор ", базирайки се на лекари от болничното заведение в града.

47-годишният Ивайло Даламангов беше открит мъртъв нощес към 22 часа на земята от собствен родственик в дома си, в жк. „ Орбита “ на благоевградския квартал " Грамада ". Пристигналите медици от Спешна помощ, след подаден сигнал от роднината на тел. 112, единствено са установили гибелта му.

Пред " Фокус " доктор Калоян Калоянов, шеф на Регионална здравна ревизия – Благоевград пък изясни, че мъжът е бил имунизиран още на 11 март, не е съобщил за съпътстващи болести.

Той посочи, че умрелият е имунизиран с „ Астра Зенека “ един ден преди възбраната на имунизацията.

„ Вчера към 22.30 часа мъжът е умрял у дома. След посещаване на сътрудниците от Спешен център е установено, че е умрял. Ако роднините разрешат, ще се извърши аутопсия, в случай че не разрешат - няма по какъв начин да се извърши “, сподели още доктор Калоян Калоянов.

Той добави, че от Регионална здравна ревизия – Благоевград към този момент са направили инспекция по случая, като по системата е открито, че мъжът е бил имунизиран на 11 март в имунизационния кабинет на здравната ревизия.

Д-р Калоянов добави, че мъжът непринудено е посетил кабинета, с цел да се имунизира. Не е бил член на СИК и не е съобщил да има някакви здравословни проблеми.

Регионалният уебсайт pirinsko.com твърди обаче противоположното - че умрелият Ивайло Даламангов е трябвало да бъде член на СИК и е решил да се ваксинира дружно с майка си. Според районната медия той е открит мъртъв на земята в дома си в 22 часа на 16 март.

Според първичната информация по случая, мъжът, умрял на 16 март, е бил имунизиран преди 2 дни.

Това е съобщил индивидът, който е подал сигнала на телефон 112.

В следствие, след осъществените инспекции излиза наяве, че умрелият е към 40-годишен и е бил имунизиран на 11 март, ден преди да бъде издадена възбрана за слагането на имунизацията на „ Астра Зенека “ в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР