Починалият готвач на борда на кораба Царевна е българин, предаде

...
Починалият готвач на борда на кораба Царевна е българин, предаде
Коментари Харесай

Починалият с COVID готвач на борда на кораба край Варна е бил българин

Починалият готвач на борда на кораба " Царевна " е българин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Министерството на превоза и известията. На борда на плавателния съд е имало екипаж от 18 души, 17 от които българи и един украинец.

По-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратурата във Варна проверява гибелта на готвача на кораба, плаващ под малтийски байрак. Плавателният съд е на рейд в българското пристанище. Според информацията, събрана досега, целият екипаж на кораба е бил инфектиран с ковид. Готвачът е умрял тази нощ.

В момента се прави стерилизация на кораба, а по-късно следовател и правосъден доктор ще създадат оглед. Уведомени са здравните служби, с цел да бъдат взети ограничения за останалите членове на екипажа, както и за недопускане на разпространяването на инфекцията. Изпълнителна организация " Морска администрация " Варна е получила сигнала за случая от сътрудника на кораба Sea Parthner Ltd нощес в 23.35 часа.

От МТС осведомят още, че корабът е застанал на котва за доставяне и промяна на екипажа в 23.05 часа на 30 декември във Варненския залив. Уведомени са следствените органи, Регионалната здравна ревизия и Националния ръб за следствие на произшествията във въздушния, водния и железопътния превоз и са подхванати нужните дейности за изясняване на случая.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР