Починалите вследствие на продължаващата от година епидемия от ебола в

...
Починалите вследствие на продължаващата от година епидемия от ебола в
Коментари Харесай

Ебола уби над 2000 души в Демократична република Конго

Починалите в резултат на продължаващата от година зараза от ебола в Демократична република Конго надвишиха 2000, сочат държавни данни от през днешния ден, представени от Ройтерс.
Правителственият екип, претрупан да управлява битката с епидемията, съобщи, че доказаният брой на инфектираните и евентуалните случаи на болестта също са достигнали нов пик и са над 3000.
Според оповестените през днешния ден държавни данни смъртните случаи от ебола са 2006, а заболелите – 3004. Само епидемията от същото заболяване в интервала 2013-2016 година в Западна Африка беше по-смъртоносна. Тогава починаха над 11 300 души от общо 28 000 инфектирани. Въпреки създаването на ефикасна ваксина и лекуване здравните служащи срещат компликации да овладеят разпространяването на заболяването в отдалечени и наранени от въоръжени спорове региони в Източно Конго, където доста от локалните изпитват съмнение към дейностите за справяне с епидемията.
"За да проработи лекуването, хората би трябвало да имат вяра на здравните служащи, които го ползват. За това ще са нужни време, запаси и доста здрава работа ", съобщи Международният комитет на Червения кръст.
Сегашната зараза е десетата в Конго, само че е първата в гъсто обитаемоте гористи провинции Северно Киву и Итури, където въоръжени спорове и етнически убийства от десетилетия подкопават сигурността в някои региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР