Починалите са 125, а заболеваемостта достигна 3 127 случая на

...
Починалите са 125, а заболеваемостта достигна 3 127 случая на
Коментари Харесай

Испания регистрира нов антирекорд от над 179 хиляди новозаразени с Covid-19 за един ден

Починалите са 125, а заболеваемостта доближи 3 127 случая на 100 хиляди  поданици. В Навара и Арагон данните демонстрират над 7 000 случая, а в Страната на баските - 6 000. Въпреки това управляващите оферират на болестта да се гледа като ендемия поради ниската смъртност. 

В сряда, когато беше регистриран най-високия брой болни от началото на пандемията преди 2 години, министърът на опазването на здравето Каролина Дариас още веднъж повдигна въпроса за лекуването на Covid-19 като " ендемична болест ", сходна на грипа, поради ниската смъртност, която е 1% спрямо записаните при започване на пандемията 13 на 100. След края на шестата вълна, съгласно нея, би трябвало да се промени системата за наблюдаване и надзор на заболяването, добавя БНР.

Испания към този момент е изложила позицията си и пред Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC), чийто представител участва на Междутериториалния съвет по опазване на здравето, на който заседават централното и районните държавни управления. На него министър Дариас е оповестила, че макар рекордния брой болни в този ден, като цяло се следи " понижаване на скоростта на растежа " на тази вълна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР