Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които

...
Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които
Коментари Харесай

Манолова към ГЕРБ: Починалите от COVID-19 не са мъртви души на изборите, а почернени семейства

Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които в описи се означават като дали своят вот български жители. Това са почернени български фамилии, това са погребения, това са починали хора, човешки драми в хиляди български домове.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова в декларация от парламентарната естрада във връзка разпускането на Националния действен щаб през вчерашния ден.

Темата с разпускането на НОЩ без пояснения и без претекстове през вчерашния ден е акт на безнаказаност от страна на българското държавно управление и българския министър председател и би трябвало да прозвучи от парламентарната естрада. Очевидно Бойко Борисов организира наказателна акция по отношение на българските жители и по отношение на българските пациенти, действайки на правилото „ след мен и потоп “, безапелационна бе Манолова.

По думите й Борисов се пробва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ. Той може да ги освободи от работа, само че не може да ги освободи от отговорност, сподели още тя и добави, че първото място на България по обща смъртност в света ще е мотив за искане за чуване през идната седмица. През 2020 година са умряли с 18 746 души повече, спрямо 2019 година, сподели Манолова.

През 2019 година България е била първа по коефициент на обща смъртност -  15,5 на 1000. През 2020 коефициентът е 17,8, а от началото на 2021 година коефициентът доближи 21,03, уточни данните Манолова.

Българският парламент не може да остане безразличен. След като без претекстове беше разхлабен органът, който анализираше информацията и приготвяше решенията до момента, следва Народното събрание да се произнесе кой да е идващият орган, който да ръководи здравната рецесия, безапелационна бе тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР