Починалата родилка, която е с фамилия Татова и е от

...
Починалата родилка, която е с фамилия Татова и е от
Коментари Харесай

Починалата родилка била приета веднага от дежурен лекар

Починалата родилка, която е с фамилия Татова и е от град Ракитово, е била призната от дежурния доктор доктор Калъчев, който по това време е бил на работа по график във велинградската болница.

Родилката е била съпроводена от три дами, най-вероятно нейни родственици. Д-р Калъчев незабавно е повикал акушер-гинеколог и е образуван екип.

От пазарджишката Окръжна прокуратура прецизираха, че е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, в резултат на което на 28.12.2022 година в МБАЛ „ Велинград “ са умряли родилка на 25 година и новороденото й бебе – закононарушение по чл.123 от Наказателния кодекс.

Под управлението на Окръжна прокуратура–Пазарджик се правят незабавни дейности по следствието – разпити на очевидци, назначени са две сложни съдебно-медицински експертизи, изискана е цялата здравна документи и други Разследването ще завърши в законовия период.

25-годишната родилка е умряла на 28 декември т.г. в общинската болница във Велинград. Бебето й също е мъртвородено. Жената е била докарана в лечебницата в курортния град през вчерашния ден към 4,30 ч. сутринта от брачна половинка й. Тя има и други две деца. Не е имала болести, ходела е на съвещания по време на бременността си. Според мъжа й, когато младата жена била докарана в болничното заведение не е имало дежурен доктор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР