Починала е доктор Красимира Димитрова от Русе, родила на 62

...
Починала е доктор Красимира Димитрова от Русе, родила на 62
Коментари Харесай

Починала е най-възрастната родилка, момиченцето й е в приемно семейство

Починала е лекар Красимира Димитрова от Русе, родила на 62 години близнаци след ин витро процедура и станала най-възрастната родилка у нас . През 2010 година момиченцата Жаклин и Мери се появиха на бял свят недоносени, надлежно 500 и 900 грама, като по-малкото е издъхнало напълно скоро след раждането си. Днес Мери учи в VII клас, живее в приемно семейство и споделя, че се усеща добре, предава „ 24 часа “.

През май 2023 година доктор Димитрова, която към този момент е била на 75 години, е припаднала в дома си. Мери се е обадила на „ Спешна помощ “, транспортирали майка й в лечебно заведение, само че не са съумели да я спасят .

Социалните са изпратили детето в дом , където е било 2 седмици, а след това е било преместено в приемно семейство , което имало по-голям работещ наследник. Училището на Мери е едно от най-хубавите в Русе , а учителите, учениците и родителите събирали пари и облекла за нея. Те се тормозили, само че момиченцето казвало, че се усеща доста добре при приемните си родители.

Детето живеело относително затворено с майка си в жилищния блок в Русе. Докторката го пазела и даже го изолирала от другите деца, споделят съседи. Днес те нямат информация какво се е случило с момиченцето, като се изключи че за него се грижат обществените.

Раждането на психиатърката провокира бурни публични реакции , а мнозина попитаха дали е редно толкоз стара жена да ражда и какво ще стане с детето, откакто тя умря. Впоследствие бяха изменени разпоредбите за държавно финансиране за ин витро, като беше решено дамите след 43 години да нямат право на него.

След раждането си Димитрова разяснява, че решението е взела елементарно – желала е да има деца и това е било персонален избор . Тя е била безпределно щастлива , когато е схванала, че има действителни шансове да износи бременност и да има деца. Тя е направила ин витро, откакто й е било отказано осиновяване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР