Починал е шефът на Съвета на директорите на ОАО Лукойл

...
Починал е шефът на Съвета на директорите на ОАО Лукойл
Коментари Харесай

Починал е шефът на Съвета на директорите на Лукойл Владимир Некрасов

Починал е шефът на Съвета на шефовете на ОАО " Лукойл " Владимир Некрасов, оповестяват съветските медии, като се позвават на известие на компанията.

Некрасов бе на 66 години.

" Според предварителното умозаключение на лекарите гибелта е настъпила вследствие на остра сърдечна непълнота ", се споделя в известието.

Като показват съболезнованията си към роднините и околните на Некрасов, от компанията означават, че той е посветил съвсем 50 г от живота си на работата в нефтогазовия бранш.

Некрасов е минал по пътя от елементарен ремонтен стругар до общоприет шеф на " Лукойл-Западен Сибир ", след което е работил като първи вицепрезидент на компанията, консултант на президента и ръководителя на Съвета на шефовете, като " постоянно е показал впечатляващи управленчески качества и хрумвания за развиването на производството ".

" На Некрасов принадлежат редица сполучливо осъществени хрумвания за развиването на находищата, получили развиване в целия нефтен бранш, за което през 2000 година му е присъдена научната степен претендент на техническите науки ", се акцентира в известието на пресслужбата на " Лукойл ".

Некрасов е награждаван неведнъж - притежател е на ордена " За заслуги пред Отечеството " IV степени, Ордена на достойнството, други държавни, ведомствени и публични награди.

 

Владимир Некрасов пое поста ръководител на Съвета на шефовете на " Лукойл ", откакто на 21 април 2022 година президентът и създател на компанията Вагит Алекперов разгласи, че се отдръпва от всички постове.

Това стана седмица, откакто Алекперов беше включен в листата с руснаци, глобени от Англия. " Лукойл " е листван на Лондонската фондова борса.


Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР