Починал е изтъкнатият социолог проф. Петър-Емил Митев, съобщи дъщеря му

...
Починал е изтъкнатият социолог проф. Петър-Емил Митев, съобщи дъщеря му
Коментари Харесай

Отиде си социологът проф. Петър-Емил Митев

Починал е изтъкнатият социолог проф. Петър-Емил Митев, заяви щерка му Люба. Петър-Емил Митев е дълготраен шеф - от 1972 до 1988 година на Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 година е ръководител на Българската социологическа асоциация, оповестяват от.

Професор в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в София от 1985 година.

Член на председателството на Висшия партиен съвет на Българска социалистическа партия. Депутат във Великото национално заседание.

Кандидат за Национален омбудсман на България, препоръчан от Национална движение „Симеон Втори" и подсилен от Движение за права и свободи при първите избори за омбудсман през 2004 година, когато, в последна сметка, е определен Гиньо Ганев.

Председател е на Управителния съвет на Института за обществени полезности и структури „ Иван Хаджийски “.

Син е на биохимика проф. Иван Митев.

Завършва философия в Софийския университет.

Рано сутринта на 12 септември му е прилошало, превозен е с кола за спешна помощ в болница, където умрял. Петър-Емил Митев бе на 87 години, само че работеше още. Преди няколко години излезе огромно негово проучване за българската юноша в Европейския съюз.

Поклонението пред проф. Петър-Емил Митев ще бъде на 14 септември от 12 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР