Починал е един от най-известните бизнесмени в Пловдив - Радослав

...
Починал е един от най-известните бизнесмени в Пловдив - Радослав
Коментари Харесай

След интубация почина собственикът на емблематичния х-л "Лайпциг" в Пловдив - бизнесменът Радослав Бозуков

Починал е един от най-известните предприемачи в Пловдив - Радослав Бозуков. Той е изгубил борбата с ковид на едвам 49 години. 3 седмици той е бил в тежко положение и най-после изходът е летален. Да му търси гробно място се е заел персонално кметът на Пловдив Здравко Димитров, научи Novinite.bg.

Бозуков, който притежаваше емблематичния под тепетата хотел " Лайпциг " и комплекс " 9-ти километър " е бил на командно дишане много време, а след това се е стигнало и до интубация, която обае не е помогнала положението му да се оправи.

Радослав Бозуков, който оставя брачна половинка и две деца, беше в управителното тяло на Съвета по туризъм в Пловдив. Председателят на сдружението Любозар Фратев бе в мъка след черната новина: Беше ми другар. Вчера бях на заравяне на различен прочут предприемач, който си отиде от Ковид. Чух, че Бозуков с еподобрява, а през днешния ден узнавам, че е умрял. В потрес съм ", сподели Фратев. 

Преди две деситилетия Радослав Бозуков приватизира хотел „ Лайпциг “ с РМД. Всъщност, още като юноша кариерата му потегля точно оттова. Започва като сервитьор и барман в ресторанта към хотела. Заедно с приватизацията на мястото за настаняване, става притежател и на 60 декара, върху които е ситуиран комплекс „ Девети километър и къмпинг „ Горски ъгъл “ на 4-ти километър. Последният парцел бе продаден предходната година. 

Радослав Бозуков влезе преди няколко години в новините, когато пламна пожар в някогашната баня „ Чайка “. Паметникът на културата беше в активите на общинското дружество „ Бига “, а през 2005 година бе приватизиран през една от компаниите на хотелиера. И до през днешния ден постройката е в неприветлив тип. Веднага след пожара Бозуков изрично сподели, че за това място в никакъв случай не е имало проекти да се строи хотел. Мястото е по-подходящо за изложба, само че поради статута на постройката съгласувателните процедури с министерство на културата вървят ужасно мудно.

Радослав Бозуков бе дълготраен общоприет спонсор на Драматичния спектакъл.  Удостояван е с премия „ Пловдив “ за меценатство в културата. Има две специализации в региона на стратегическия мениджмънт и водачеството. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР