Почина Светослав Динев - един от първите предприемачи в сферата

...
Почина Светослав Динев - един от първите предприемачи в сферата
Коментари Харесай

Почина основателят на БУСОФТ Светослав Динев

Почина Светослав Динев - един от първите бизнесмени в областта на програмирането и IT технологиите в България.

Той бе създател на „ БУСОФТ инженеринг “ АД и до последно бе ръководител на Съвета на шефовете на компанията, съобщи Флагман.

На 66-годишна възраст ненадейно ни напусна посоченият за доайен на програмирането в Бургас Светослав Динев. Поклонението ще се състои на следващия ден, 28 декември от 12:45 ч. в Ритуалната зала на Гробищния парк в морския град, съобщи Флагман.

Динев е роден на 11 август 1955 година Завършил е Факултета по математика и информатика към СУ „ Св. Климент Охридски “, който по това време е бил прочут като Факултет по математика и механика. Той бе извънредно известна персона от публичния живот на Бургас. Основател е на една от най-старите софтуерни компании в страната – „ БУСОФТ инженеринг “ АД, която той основава през 1991 година, когато още малко на брой даже бяха чували за програмиране. Всъщност тя е и първата компания с сходна активност отвън София, която е била сътрудник на колоса IBM. До последно бе Председател на Съвета на шефовете компанията.

През годините Динев бе общински консултант от „ Евролевицата “ в Бургас и е една от най-важните публични фигури за града. Той бе и един от възродителите на ротарианството в Бургас. 

Успоредно с развиването на Бусофт инженеринг, той заемаше длъжността Началник Управление „ Информационни технологии ” в „ Лукойл Технолоджи Сервисиз България ЕООД “ (2006 – 2011 г.)

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР