Почина проф. Иван Смилов. За смъртта му съобщиха колегите му

...
Почина проф. Иван Смилов. За смъртта му съобщиха колегите му
Коментари Харесай

Отиде си проф. Иван Смилов

Почина проф. Иван Смилов. За гибелта му оповестиха сътрудниците му от МУ София.

„ С дълбока тъга оповестяваме, че на 01.12.2022 година умря професор доктор Иван Дончев Смилов, дмн. Загубихме един прелестен доктор, надълбоко почитан учител и академик – дълготраен началник на Катедрата по анестезиология и интензивно лекуване (1992-2008) и декан на Медицински факултет, МУ-София (1991-1999). Благодарение на неговите старания, на умеенето му да бъде в крайник със актуалните трендове в международната медицина, ръководената от него Катедра през днешния ден е вписана в европейските регистри като Европейски център за образование по анестезиология, реанимация и интензивни грижи “, пиша от висшето образователно заведение.

„ Международно приет академик с блестящи организационни качества, проф. доктор Иван Смилов съумя в сложни времена да запази и с непрекъсващ възторг да развие просветителните и научноизследователските обичаи на нашето висше учебно заведение, и остави дълбока, трайна диря в историята на факултета.

Проф. Иван Смилов бе харизматична персона, обичан и почитан учител. Той раздаваше обилно знанията си на студентите, докторантите и преподавателите. Мъдър консултант и преподавател, и опора за всеки “, допълват от там.

През 2009 година проф. Смилов бе почетен с премията на МУ-София на името на „ Проф. Стоян Киркович ” за цялостна преподавателска и научна активност.

Поклон пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР