Почина подсъдим за опит за убийство на двама души и

...
Почина подсъдим за опит за убийство на двама души и
Коментари Харесай

Почина горският, стрелял по двама братя

Почина обвиняем за опит за ликвидиране на двама души и Окръжният съд в Благоевград приключи делото.

Починал е 59-годишният Цветан Марински, който е някогашен горски чиновник. Той бе изправен на подсъдимата пейка по обвиняване за опит за ликвидиране на братята Любен и Младен Каменови. Двамата бяха простреляни от горския на 13 юни 2020 година в махала Забърдо на сатовчанското село Плетена. Младен бе подал и цивилен иск за 500 хиляди лева за претърпените болки и премеждия, а брат му Любен - иск за 100 хиляди лева

Цветан Марински от към 15 години бил във влошени връзки със семейство Каменови. Причина за това били имотни искания, касаещи общия път до парцелите им. По този мотив неведнъж възниквали спорове посред им. На 13 юни 2020 година съседите още веднъж се скарали. Марински паркирал ремаркето на лекия си автомобил на средата на улицата, преграждайки пътя, и прекосяването на други коли станало невероятно. Съседите доста се тормозили, защото измежду тях имало такива със здравословни проблеми, което налагало по неотложност да търсят здравна помощ.

Любен Каменов, се обадил в полицейския сектор в село Сатовча да осведоми за станалото. Междувременно Марински паркирал джипа си на основната улица, зад автомобила на Каменов, като по този метод още повече затруднил придвижването и отказал да реалокира колата, като отправил обидни думи и закани към съседите. Подразнени от държанието му, двамата братя Младен и Любен Каменови тръгнали към него. Последвало сборичкване и рухване на земята, при което Марински си блъснал главата. Свидетели на протичащото се намесили и ги разтървали. Разгневен, горският тръгнал към дома си, продължавайки да ругае, до момента в който останалите се прибрали в двора.

Любен още веднъж се обадил в полицейския сектор, с цел да заяви за случая, и на място били изпратени дежурни за осъществяване на инспекция на протичащото се. Междувременно Марински взел законно притежавания револвер " Макаров " и се върнал в региона на парцела на семейство Каменови. Движейки се с оръжието в ръка и отправяйки закани, той създал няколко изстрела.

Уплашени от дейностите му, съседите, измежду които имало и дами, побързали да се укрият. После траял да стреля, целейки се в Любен, само че не го улучил. Ударил с пълнителя на револвера панорамното стъкло на непознат автомобил и го раздробил. Видял до плевнята Младен Каменов и създал изстрел против него, като му предизвикал пострадване в региона на гърдите, със засягане на лакътната кост. Отново насочил револвера против него, натиснал спусъка, само че заради празния пълнител оръжието не произвело изстрел. Веднага по-късно напуснал местопроизшествието.

Бащата на потърпевшия подал сигнал на телефон 112. Младен бил превозен за оказване на здравна помощ в София, като проектилът минал през дясната му ръка и затънал в лявата част на гръдната област. На пристигналите служители на реда Марински декларирал, че бил атакуван и стрелял, с цел да се отбрани. Съдът бе определил мярка за неотклонение " домакински арест " на Марински, изменена по-късно в парична гаранция от 5000 лева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР