Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше рекорда

...
Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше рекорда
Коментари Харесай

Най-високото куче в света почина

Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше върха в книгата на Гинес от 2022 насам, е умряло от затруднения след лекуване за рак на костите, оповестиха от Рекордите на Гинес.

Зевс бе порода дог (Great Dane) и беше висок един метър. Той беше на три години и щеше да навърши четири през ноември.

Стройният четирикрак другар е умрял в ранните часове на вторник, с глава " в скута на любящата си собственичка Британи ". Това показа нейният татко, Дони.

Британи, която е от Бедфорд, Тексас, направи изказване на уеб страницата на Рекордите на Гинес: " С дълбока тъга оповестяваме за гибелта на нашето обичано куче Зевс, носителят на купата на Рекордите на Гинес за най-високо живо мъжко куче. Зевс умря вторник сутринта от пневмония, породена след ампутация. "

По нейни думи Зевс бил " доста ларж ". Подарен е на Британи от нейния брат, когато кутрето е едвам на осем седмици. Тя постоянно е желала да бъде собственичка на дог.

Длъгнестият опашатко е бил прочут в Далас и Форт Уърт и хората постоянно питали дали могат да го пояздят. Отговорът, несъмнено, постоянно бил " не ". Зевс имал доста мощен темперамент и впечатляващият му растеж му е разрешавал да прави пакости като да пие от мивката и да краде храна от кухненските плотове.

" Зевс бе същински особено куче. Той беше гальовен, любвеобвилен, голям дебелоглав, само че постоянно благополучен да види фамилията си и многочислените си другари на приключенията си към Далас и Форт Уърт. Зевс живя огромен живот за трите си къси години и беше подготвен да срита задника на рака. Той имаше най-хубавите лекари и сестри към себе си непрекъснато, само че най-после просто бе прекомерно болен ", показа Британи.

След като откриват заболяването му, собственичката стартира акция за набиране на средства, с цел да обезпечи допустимо най-хубаво лекуване за любимеца си.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР