Почина най-малкият син на Мартин Лутър Кинг. На 63-годишна възраст

...
Почина най-малкият син на Мартин Лутър Кинг. На 63-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина най-малкият син на Мартин Лутър Кинг

Почина най-малкият наследник на Мартин Лутър Кинг. На 63-годишна възраст умря синът на американския просветител и герой за правата на чернокожите Мартин Лутър Кинг – Декстър Скот Кинг. Това оповестява The King Center, чийто ръб той оглавяваше.

Декстър Скот Кинг умря на 22 януари в дома си в Малибу, Калифорния, заяви брачната половинка му Лия Вебер. Съпругът й, сподели тя, се бори с рак на простатата отдавна.

Декстър Скот Кинг е роден на 30 януари 1961 година в Атланта. Той беше третото дете и вторият наследник на Мартин Лутър Кинг и брачната половинка му Корета Скот Кинг. Той е кръстен на баптистката черква на Декстър Авеню в Монтгомъри, Алабама, където татко му служи като свещеник.

Кинг-младши е на седем години, когато татко му е прострелян през 1968 година в Мемфис, Тенеси, където е пристигнал да поддържа стачка на черни служащи.

След като приключва гимназия, Декстър Скот Кинг посещава Morehouse College в Атланта, Джорджия. Впоследствие той се посвещава на увековечаването на наследството на татко си и отбраната на неговата интелектуална благосъстоятелност.

Към момента на гибелта си Кинг младши е бил ръководител на борда на King Center и президент на King Estate.

Източник: The King Center, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР