Почина Марк Ланеган, легенда на гръндж музиката, рок изпълнителят, чийто

...
Почина Марк Ланеган, легенда на гръндж музиката, рок изпълнителят, чийто
Коментари Харесай

Почина рок легендата Марк Ланеган

Почина Марк Ланеган, легенда на гръндж музиката, рок изпълнителят, чийто пресипнал баритон и мрачна лирика трансфораха " Скрийминг трийс " в емблема на ранната гръндж сцена в Сиатъл, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес и Франс прес.

" Обичаният ни другар Марк Ланеган умря тази заран в дома си в Киларни, Ирландия ", бе написано в акаунта на изпълнителя в Туитър във вторник. Компанията на мениджърите му Ес Кей Ейч удостовери веста за кончината му пред " Ню Йорк таймс ". Не бе обявена причина за гибелта на създателя, който бе на 57 години. В записките си, оповестени тази година, Ланеган разкри, че е прекарал тежък COVID-19 и е бил в кома в болница.

Ланеган основава група " Скрийминг трийс " през 1984 година в родния си град Елънсбърг, щата Вашингтон. Групата в никакъв случай не доближава известността на " Нирвана " и " Саундгардън ", само че Ланеган има хиляди правилни фенове. През 1992 година групата бележи огромен триумф с албума " Sweet Oblivion``и сингъла " Nearly Lost You``, която е най-големият шлагер и най-известно парче на Ланеган, частично и поради включването й в саундтрака на кино лентата " Любовни квартири " на Камерън Кроу.

От 90-те години Ланеган се насочва главно към соло кариера. Музикантът бе непосредствен другар на Кърт Кобейн от митичната група " Нирвана ", който се самоуби през 1994 година на 27-годишна възраст, както и на американския готвач и публицист Антъни Бурдейн, който също се самоуби през 2018г.

Музикантът и брачната половинка му се реалокират в Киларни през 2020 година Скоро по-късно той се заразява с COVID-19. Ланеган разказва битката си с инфекцията и дългата си борба със зависимостта от алкохол и опиати в биографичната си книга " Devil in a Coma`` ( " Дявол в кома " ).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР