Почина големият български актьор Иван Иванов, когото помним от емблематични

...
Почина големият български актьор Иван Иванов, когото помним от емблематични
Коментари Харесай

Почина легендарният български актьор Иван Иванов

Почина огромният български артист Иван Иванов, който помним от емблематични български филми като " Всичко е обич ", " Лавина ", " Комбина " и " Мярка за неотклонение ", съобщи .

Иван Иванов е роден на 16 декември 1951 година в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 г. 

За едно цяло потомство той беше знак на една цяла ера.

Иван Иванов играе и на сцените на Народен спектакъл за младежта (1979 – 1981) и Военния театър (1981 – 1983), както и във кино студио СИФ (1983).

Всичко е обич “ е филмът, който трансформира Иван Иванов в секс знак на българското кино.

Няма различен артист в българското кино, който да е станал толкоз прочут, харесван и обичан след първата си основна роля във кино лентата " Всичко е обич ", написаха в памет на артиста от Съюза на артистите в България.

" С облика на Радо съумях да кажа доста неща тогава. Самият аз владея множеството от чертите на героя. И той има темперамент, който нищо в живота не може да пречупи ”, споделя Иван Иванов.

Иван Иванов изигра още Асен в " Лавина “ (1982), Вас/Христо в " Комбина “ (1982) и Траян в " Мярка за неотклонение “ (1983).

Освен от кино екрана, Иванов е прочут и с функциите си на театралната сцена, а гласът му може да бъде чут в редица филми, които е озвучавал. През 90-те години се увлича и по писането, като издава книгите с разкази и стихове „ Този живот, оня живот ”, „ Отговори ” и „ 7 часа разлика ”.

През 2001 година, когато артистът означи своя 50-годишен празник, „ Бояна филм ” му връчва премията за изцяло творчество. Той е притежател на още доста награди и оценки и постоянно ще остане в сърцата на българската аудитория. Поклон пред светлата му памет! 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР