Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица –

...
Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица –
Коментари Харесай

Почина Добри, мечокът-ветеран от Белица

Почина един от най-старите жители в Парк за мечки Белица – 36-годишният мечок Добри, оповестиха във Facebook от парка. Добри е някогашна танцуваща мечка, избавена от плен и пратена да изживее старините си в дома за мечки.

" Мечокът се беше отдръпнал в бърлогата си предишния месец, само че през последните зими той постоянно излизаше от нея, с цел да се наслаждения на леки закуски сред зимния сън. Този сезон, когато излезе от леговището си, в началото изглеждаше добре и по-късно се скри още веднъж. На идната заран Добри бе открит неподвижен покрай бърлогата си ", споделят с горест от парка.

" Той постоянно избираше да спи зимен сън в изкуствени бърлоги (подготвени от нашия екип гледачи) и в интервала на зимен сън, за разлика от другите мечки, обичаше да разнообразява и се местеше от една бърлога в друга. Много скърбим, че загубихме прелестния Добри, само че се радваме, че той съумя да прекара 20 чудесни години в Парк за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е възприятието да бъдеш обичан. Ще продължаваме да се грижим за всички наши мечки по метода, по който тези величествени създания заслужават да бъдат. Почивай в мир, скъпи Добри! ", написаха от Парк за мечки Белица
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР