Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина проф.

...
Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина проф.
Коментари Харесай

Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина проф. д-р Милан Миланов

Почина доайенът на българската анестезиология, реанимация и незабавна медицина проф. доктор Милан Миланов . Скръбната новина бе обявена от Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина /УМБАЛСМ/ „ Н.И.Пирогов “ .

Проф. Миланов е роден през 1945 година в гр. София. Завършва медицина през 1973 година Професионалният му път стартира по систематизиране като доктор в Бърза помощ и анестезиолог в новосъздадения ОАРИЛ в Окръжна болница-Сливен. През 1977 година стартира работа като анестезиолог-раниматор и теоретичен помощник в Централна реанимация с Операционен блок на РНПИСМП „ Пирогов “, където протича главният му професионален път в продължение на 40 години, заемайки позициите на завеждащ поделение и Началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. Проф. Милан Миланов е шеф на НИСМП „ Пирогов “ сред 1992-1993 година

След демократичните промени е главен участник във възобновяване на Български лекарски съюз /БЛС/, два пъти негов заместник-председател. От 2012 до 2017 г е ръководител на Столичната гилдия на БЛС.

Заместник-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров. Ръководител и главен мотор на плановете по FAR и Световна банка за модернизирането на незабавната здравна помощ в България. Първи народен съветник по донорство и незабавна медицина.

Проф. доктор Милан Миланов е бил общински консултант в Столичния общински съвет и негов заместник-председател, почетен със званието „ Почетен жител на град София “. Носител е на медал „ Стара планина “ – I – ва степен за извънредно огромните му заслуги в региона на опазването на здравето, здравната просвета и процедура в Република България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР