Почина депутатът от Държавната Дума на Русия, завеждащ Катедрата по

...
Почина депутатът от Държавната Дума на Русия, завеждащ Катедрата по
Коментари Харесай

Почина виден руски депутат

Почина депутатът от Държавната Дума на Русия, завеждащ Катедрата по акушерство и гинекология в сибирския държавен медицински университет и лекар на медицинските науки Ирина Евтушенко.

Евтушенко, която навърши 60 години през юли, си отиде след тежко боледуване.

„ Тя вземаше интензивно присъединяване в публичния живот, занимаваше се с просвета, като началник на Катедрата по акушерство и гинекология, има направени доста презентации на научни студентски конференции”, се споделя в известие, написа Life.ru.

Както бе маркирано, от 1998 година насам Ирина Евтушенко е ръководител на Обществото по акушерство и гинеколози в Томск. Под нейното управление чиновници на Департамента по акушерство и гинекология са създали и въвели редица практики в опазването на здравето на Томска област и ендоскопски способи за диагностика и лекуване на гинекологични болести.

От 2016 година професор Ирина Евтушенко е член на Държавната Дума на VII съветски парламент. Била е член на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума.

„ За възпитаници, сътрудници и пациенти Ирина Евтушенко ще остане вечно в сърцата им като преподавател, ослепителен доктор, академик и педагог”, се споделя още в известието във връзка кончината на Евтушенко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР