Почина бившият социален министър Иван Нейков. Новината за кончината му

...
Почина бившият социален министър Иван Нейков. Новината за кончината му
Коментари Харесай

Почина бившият социален министър Иван Нейков

Почина някогашният обществен министър Иван Нейков. Новината за кончината му заяви във Фейсбук Мика Зайкова.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в град Хасково, България. Завършва право в Софийския университет и до 1990 година е инспектор-юрист в Главната ревизия по труда.

Между 1990 и 1997 година е поредно завеждащ юридически отдел в КНСБ и в това време заместник-председател на синдиката. През 1997 година е назначен за министър на труда и обществените грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски.

Остава отпред на министерството, към този момент преименувано на Министерство на труда и обществената политика, и в последвалото правителство на Иван Костов.

Депутат от ОДС в 39-ото национално заседание (2001 г.).

Избран за общински консултант в София на локалните избори през 2003. Председател на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет, член е на непрекъснатата комисия по стопанска политика и общинска благосъстоятелност и на непрекъснатата комисия по инженерна инфраструктура, водоснабдяване и енергийно обмисляне.

Името му фигурираше измежду евентуалните кандидатури на десницата за кмет на София в локалните избори 2007, само че изборът падна на Мартин Заимов.

През 2009 година е определен за общински консултант с листата на Алианс за София, политическа група на Съюз на демократичните сили. Заместник-председател на непрекъснатата комисия по нравственос и на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет. Член на непрекъснатата комисия по опазване на здравето и обществена политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР