Почина белугата, спасена тази нощ от река Сена, съобщи Би

...
Почина белугата, спасена тази нощ от река Сена, съобщи Би
Коментари Харесай

Спасената белуга от река Сена почина -

Почина белугата, избавена тази нощ от река Сена, заяви Би Би Си.

Заблудилият се и болен бял бозайник от предпазен тип заседна във френската река преди седмица

След шестчасова интервенция по изваждането му, спасители трансферираха кита в хладилен камион. На брега го чакаха ветеринари, които да се заемат с лекуването му. Надеждите бяха след него белият кит да може да бъде върнат в открити води.

Но те не се оправдаха. Белугата е била приспана по време на пътуването, откакто е получила усложнения с дишането. Състоянието ѝ се е влошило и ветеринарите взели сложното решение за евтаназия – оповестява Организацията за запазване на морските животни " Сий шепърд Франс “.

" Съкрушени сме от този драматичен резултат, който знаехме, че е доста евентуален, само че благодарим на всички, които работиха за тази невиждана готовност: пожарникари, болногледачи, доброволци ", споделят оттова.

Спасителната акция продължи повече от  - водолази, пожарникари, зоолози и ветеринари.

Съобщението за гибелта на 800-килограмовия четириметров бозайник беше направено и от управляващите в Северозападна Франция, където той беше превозен.

Белугата се е заблудила, откакто е била хваната в капан на повече от 100 км във вътрешността в морето, а здравословното ѝ положение се влошило, тъй като не е съумяла да се храни.

в четвъртък - 4 август, като френските управляващи и представители на организация за отбрана на животните следяха белугата.

Установено е, че бозайникът е мъжки и е изгубил много от тежестта си. Китът има и няколко рани по тялото си.

Експертите към момента са озадачени по какъв начин китът е съумял да се отклони толкоз надалеч на юг от естественото си местообитание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР