Почина Арсен Арсенов - бас профундо, известен български певец на

...
Почина Арсен Арсенов - бас профундо, известен български певец на
Коментари Харесай

Почина известен български певец на класическа музика

" Почина Арсен Арсенов - бас профундо, прочут български артист на класическа музика, оставил светла диря в българското хорово и класическо пеене ", оповестяват околните му.

Арсен Арсенов е роден в град София. В младежките си години с Райна Кабаиванска и проф. Венец Димитров са другари и солисти в Ансамбъла на ГУСВ. По това време стартира и дългогодишното му другарство с филмовия оператор проф. Венец Димитров, написа Българска национална телевизия.

Арсенов е бил солист на Българската хорова шапка и солист с Негово Светейшество Патриарх Неофит, на квартет " България " и на " Мистерията на българските гласове ". Има платинена плоча на " Колумбия пикчърс ", издадена през 1962 година в Япония.

Снимкa: БГНЕС  Почина прочут български артист на класическа музика
Неговият път не престават генерации артисти. По-малкият му наследник, Марио Арсенов приключва оперно пеене в НМУ и в Нов български университет, като е и стипендиант в майсторския клас на Райна Кабаиванска. Другият му наследник, Николай е дълготраен оперен артист в " Арена ди Верона ", а негова внучка е младо дарование, която в този момент започва своята музикална кариера.

Поклон пред паметта му!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР