Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от

Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от ...

Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици.


Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от просветния министър Красимир Вълчев. Те имат отличен успех 6,00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата им за средно образование и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Поздравявам всички ученици, които са успели да видят чрез образованието своята мечта, да намерят своята мотивация да учат, е казал в приветствието си Вълчев.

Той е поздравил родителите за подкрепата към техните деца, благодарил е и на учителите, за които младите хора са разказали с огромна благодарност по време на среща с него и със заместник-министрите Деница Сачева и Таня Михайлова.

Добрият учител е добър психолог, за да провокира интереса, има нестандартен подход, креативен е, взискателен е, но и добронамерен - така младите хора са описали учителите, които са имали. Учениците разбрали, че ще имат успешен живот, ако са образовани и с широка обща култура, разказали са и какво им е дало училището, което са завършили.

Повечето от зрелостниците ще продължат образованието си в европейски университети.

Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България, но че биха могли и от чужбина да работят по научни проекти заедно с български висши училища.
 
По публикацията работи: Веселина Йорданова

Източник: dnes.bg