Почетният президент на украинския завод Мотор Сич“, бившият народен депутат

...
Почетният президент на украинския завод Мотор Сич“, бившият народен депутат
Коментари Харесай

Украйна арестува прочут богаташ, продавал двигатели на Русия

Почетният президент на украинския цех „ Мотор Сич “, някогашният национален народен представител Вячеслав Богуслаев е обвинен в противозаконна доставка на военни артикули за съветски щурмови самолети, оповестиха от Службата за сигурност на Украйна (СБУ). Новината е на " Защото " -

Оттам потвърдиха задържането на президента на АО „ Мотор Сич “ и началника на отдела за външноикономическа активност на това дружество: те са оповестени за обвинени в съдействие и подкрепяне на държавата-агресор.

Според материалите на следствието тези длъжностни лица са работили в скрито съглашение с близки до Кремъл представители на съветската корпорация „ Ростех “, един от главните производители на оръжия за съветските въоръжени сили.

Нашествениците са прокарали транснационални канали за противозаконна доставка на едро на украински авиационни мотори за страната-агресор, оповестява СБУ.

Получените артикули са употребявани от нашествениците за производството и ремонта на съветски ударни хеликоптери от вида.

Установено е, че нашествениците всеобщо са употребявали съответните мостри армейска авиация за пълномащабното навлизане в Украйна.

„ Това се удостоверява от голям брой обстоятелства за заличаване на бойни хеликоптери на съперника от нашите бранители “, отбелязва СБУ.

За да заобиколят въведените ограничавания върху търговията с Руската федерация, уредниците на схемата са употребявали следени търговски структури в три страни от Близкия изток, Европа и Източна Азия. Именно тези компании изпратиха „ поръчката “ на украинския производител, сякаш за потребностите на задграничната страна.

Въпреки това, след приемане на военните артикули, „ медиатори “ ги транспортират до Русия. „ Врагът също употребява своите задгранични съучастници за ремонт и поддръжка на личните си самолети благодарение на украински аварийни елементи “, написа „ Европейска истина “.

Отбелязва се, че по време на следствието чиновници на Службата за сигурност са открили всички уредници на покупко-продажбите, документирали са незаконните им дейности и са подхванали сложни ограничения за привличане на причинителите към отговорност.

На 22 октомври UP стана известно, че СБУ е задържала почетния президент на компанията „ Мотор Сич “, някогашния национален народен представител Вячеслав Богуслаев.

 „ Мотор Сич “ е едно от най-големите предприятия в света, произвеждащо авиационни мотори, хеликоптери, както и промишлени газотурбинни елементи. Мотор Сич произвеждаше мотори за разнообразни хеликоптери Mi, както и съставни елементи за самолети Ил, Ан и други.

Вячеслав Богуслаев е Герой на Украйна и един от най-богатите украинци. Избиран е три пъти във Върховната Рада от Партията на районите, а през 2014 година като самостоятелен претендент.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР