Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган спази традицията да

...
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган спази традицията да
Коментари Харесай

Ахмед Доган гласува пръв - с хартиена бюлетина: Не виждам трайна формула за властта

Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган съблюдава традицията да е от ранно гласуващите политически водачи и упражни правото си на избор в 7:50 часа.

 

И за двата вота - за Народно заседание и за Европейски парламент - доктор Доган гласоподава с хартиена бюлетна.

 

На излизане от секцията почетният ръководител на Движение за права и свободи направи следния коментар пред медиите:

Не виждам трайна формула на властта.

 

Доган изясни, че би могъл да разяснява след резултата от вота.

 

На въпрос на " Дневник " дали Движение за права и свободи би излъчило министър-председател Ахмед Доган отговори изрично „ Не. Мисля, че няма потребност “. Той отговори негативно и дали някой от ръководителите на Движение за права и свободи - Джевдет Чакъров или Делян Пеевски, би станал министър председател. 

 

На избор 2 в 1 българите през днешния ден гласоподават за народен и за европейски парламент. Избирателните секции са над 13 000.

От тях у нас са 12 972, в 9 346 ще има и алтернатива за машинно гласоподаване.

 

Над 6,5 млн. са гласоподавателите, които могат да гласоподават за депутати за 50-ото Народно заседание. С 450 хиляди по-малко са българите, които могат да гласоподават и за Европейския парламент.


322-ма са претенденти за депутати и в София, и в Брюксел. За 17-те места на България в Европарламента се борят 418 души. 6099 пък са претендентите за 50-ия български парламент.

 

Участие в изборите на 9 юни ще вземат 32 политически обединения – 20 партии, един самостоятелен претендент и 11 обединения, като те ще се борят за 240 места в българския парламент.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР