Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган проведе заседание с

...
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган проведе заседание с
Коментари Харесай

ДПС-Доган изключи Делян Пеевски като председател на Движението

Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган организира съвещание с Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи.

На него беше взето поради решението му за освобождение на Делян Пеевски като ръководител, на Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова и Йордан Цонев като заместник-председатели и членове на ЦОБ, на Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ, на Ертен Анисова като депутат, на съображение член 6, алинея 2, алинея 4, т. 1, т. 2, т. 4, изречение второ, алинея 7, член 11, алинея 1 във вр. с член 9а от Устава на Движение за права и свободи

Централното оперативно бюро прие следните решения:

1. Изключи от Движение за права и свободи следните лица:

Делян Славчев Пеевски

Халил Реджепов Летифов

Искра Димитрова Михайлова-Копарова

Йордан Кирилов Цонев

Хамид Бари Хамид

Станислав Димитров Анастасов

Радослав Сабинов Ревански

Ертен Белгинова Анисова

2. Освободи Делян Славчев Пеевски като ръководител на Движение за права и свободи

3. Освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ следните лица:

Халил Реджепов Летифов

Станислав Димитров Анастасов

Искра Димитрова Михайлова-Копарова

Йордан Кирилов Цонев

4. Освободи Хамид Бари Хамид като член на ЦОБ

5. Освободи Радослав Сабинов Ревански като член на ЦОБ

6. Предложи Ертен Белгинова Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи

7. Освободи като ръководители на регионалните препоръки на Движение за права и свободи следните лица:

Ерджан Ебатин – вр.и.д. Областен ръководител на Движение за права и свободи Варна 

Гюнай Далоолу – Областен ръководител на Движение за права и свободи Велико Търново

Ердинч Хаджиев - Областен ръководител на Движение за права и свободи Добрич

Тихомир Трифонов - Областен ръководител на Движение за права и свободи Монтана

Юмер Хамза - Областен ръководител на Движение за права и свободи Пазарджик 

Юксел Расим - Областен ръководител на Движение за права и свободи Пловдив

Мустафа Мустафов - Областен ръководител на Движение за права и свободи Сливен

Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. Областен ръководител на Движение за права и свободи Стара Загора

Хамди Илязов - Областен ръководител на Движение за права и свободи Търговище

Мехмед Атаман - Областен ръководител на Движение за права и свободи Хасково

8. Утвърди нови мостри на печати на Движение за права и свободи и анулира предходните мостри на печати.

Системното нарушаване от горепосочените лица на Устава на партията, неизпълнението на решенията на Националната конференция, на груповите органи на партията и на Почетния ръководител на Движение за права и свободи сложиха пред риск не просто единството на партията, а нейното битие с концепциите и философията на създателя на партията – доктор Ахмед Доган, залегнали в Устава на Движение за права и свободи и програмните документи.

Посочените разпореждания на Устава на Движение за права и свободи дават съображение на Почетния ръководител и на Централното оперативно бюро да върне естественото действие на партията и на нейните групови органи и структури, с цел да се преодолеят тези опасности и партията дейно и пълноценно да взе участие в политическия живот на страната.

В своите обръщения доктор Ахмед Доган обърна внимание и насочи ясно и изрично предизвестие, като даде време и опция лицата сами да си подадат оставките, само че процесите, следвайки своя ход, доведоха до днешните решения, които са дефинитивни.

Изключените лица от Движение за права и свободи автоматизирано отпадат и от заеманите длъжности и от съставите на съответните управителни органи на партията. Що се отнася до заемана служба в ПГ на Движение за права и свободи, следва категорично да се подчертае, че парламентарната група е функционалност на партията според член 27 от Устава на Движение за права и свободи. Решенията на ПГ се одобряват в сходство с Устава и програмните документи на Движение за права и свободи. Решения на ПГ, признати в нарушаване на Устава на Движение за права и свободи, са оскъдни.

Съгласно член 9а във вр. с член 9, алинея 2, т. 7 от Устава на Движение за права и свободи Почетният ръководител като създател и първи ръководител на Движение за права и свободи въплъщава и показва непреходните полезности и стратегически цели на партията, неговите решения обвързват всички органи и структури на партията, в това число за привикване на съвещания на управителните и контролните партийни органи.

Централното оперативно бюро, според член 11, алинея 1 от Устава на Движение за права и свободи е непрекъснато настоящ управителен орган и реализира оперативното политическо управление на Движение за права и свободи. По силата на тази наредба ЦОБ на Движение за права и свободи не просто може, а следва да приема всички решения, свързани с оперативната работа на партията, всички решения, свързани с действието на партията и нейното присъединяване в политическия развой.  

Днешните решения са по волята на всички членове на Движение за права и свободи, за които зачитането на човешкото достолепие, на свободата, демокрацията, правовата страна, както и зачитането на правата на индивида, правото на еднаквост, в това число правата на лицата, които принадлежат към малцинства, са съществени полезности. За които Движение за права и свободи е идея!

Решенията от днешното съвещание подлежат на обжалване пред Централната контролна комисия на Движение за права и свободи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР