Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на

...
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на
Коментари Харесай

Уникален партиен процес! Доган и ръководството на ДПС препитват кандидат-кметовете

Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и управлението на Движението са в интервал на препитване на всички кандидат-кметове, традиция, която партията съблюдава от последните 20 години, с спиране в последните три, поради ковид-кризата и възобновена тази година.

В базата на Движението в " Бояна " от понеделник на " изпит " минават регионалните водачи, които водят кадидатите за кметове по райони. А те пък авансово се подготват по лист от 37 въпроса, които обгръщат целия социално-политически и стопански живот в една община - администрация и бизнес, обичаи и образование на млади фрагменти, учебни заведения, лечебни заведения, културни институции, европейски стратегии, инвестции и работни места.

В " изпитната комисия " вземат участие още предсателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, водачът на младежкото Движение за права и свободи Сезгин Мюмюн и организационният секретар Ахмед Ахмедов. След като чуе и тяхното мнение, Доган взема решение и отсича: " Утвърден си, сътрудник! Успех! " И сътрудника полита на крилете на най-важното утвърждение в живота си. Всеки претендент има несъмнено време за изявление, в случай че някой доста се увлече, пред Доган има песъчлив часовник, който той обръща - знак, че на " приказливеца " му остават единствено три минути.

За четири дни от понеделник до четвъртък през " цедката само че Доган " са минали 218 души, единствено в четвъртък са бил 83-ма и изпитът е траял 9 часа. В петък " партидата " претенденти беше по-малка - към 50-60 и събеседването завърши за към 6 часа.

Според спуснатата от Централното управление инструкция за всяко изборно място би трябвало има най-малко трима претенденти, с цел да се съблюдава правилото за конкуренция и асортимент. Стимулира се спортното начало, само че при категорично съблюдаване на положителния звук. Изпитът е лице в лице с всички претенденти от региона, тъй че всеки има опция да си каже мнението по всички въпроси пред останалите съпартийци, а най-после Доган взима окончателното решение въз основата на това, което е чул.

Процесът на подобен асортимент е неповторим за Движение за права и свободи по няколко аргументи:


ПЪРВО, почетният ръководител на партията Ахмед Доган получава от първа ръка информация за положението и проблемите на партията по места, вижда какви фрагменти израстват и може да направи натурален асортимент.

ВТОРО, дава опция на всеки да се изяви пред другарите си като по този метод минимизира опцията за разпространяване на злословия и основаване на нездрави процеси в структурите.

ТРЕТО, подтиква се екипният принцип на работа - утвърденият претендент получава поддръжката от " конкуренцията ", а даденият от Доган знак е като закон за всички за работят за избирането му. Често Доган особено пита дали в даденото обитаемо място претендентът на Движение за права и свободи имат мощен външен конкурент, тъй като " няма ли съперници, стартира започва вътрешната битка ". Доган пресича овреме такива процеси, за запазване монолитността на оргнизацията.

ЧЕТВЪРТО, на доста места, с цел да спазят инструцията на управлението, пред Доган застават по трима претенденти, само че авансово са се разбрали кои от тях ще си направат отказ в името на кого и го заявяват пред управлението. Мотивът им е да се резервира единството на партията. Обикновено това става при одобрените по места кметове, които резервират екипите си. И в случай че чуят от Доган заветното: " Продължавате мандата си! ", усмивката блества на лицата им.

ПЕТО, на някои места обаче борбата е очесточена и пред Доган застават по 8-9 и даже по 10-12 претенденти. И никой не отстъпва. Тогава изпитът е изключително тежък и нескончаем. Доган ги върти напред-назад по конспекта, до момента в който най-после остане най-хубавият. Ако пък са двама - моли ги да излязат и да се схванат по сред си. Ако се схванат - добре, а в случай че не - цедката минава на по-високо равнище с още по тежки въпроси. Накрая едни си потеглят с наведени глави, а спечелилият е стимулиран да потвърди, че Доган не е сбъркал в избора си.

ШЕСТО, прави усещане, че в някои структури дългогодишните одобрени фрагменти на Движение за права и свободи непринудено преотстъпват място на млади, образовани и правилни на пратията представители, с цел да им дадат късмет за кариерно развиване. И го вършат пред Доган безусловно умишлено. Някои от тези млади са родени след основаването на Движение за права и свободи, виждат Доган за първи път и се връщат по районите с неговата " партийна закалка ". Някои признават, че са желали да бъдат номинирани единствено и единствено, с цел да дойдат да видят Ахмед Доган онлайн,  естествено си вършат отказ, само че са щастливи от срещата. За всеки човек да балансира с оценката и самооценката е доста мъчно, само че този хайлайф на партията, който в действителност Доган възпитава в деяние, съумява да го наложи. Този " кантар " изключително се харесва на Доган, който акцентира, че за партията е водещо " НИЕ, а не " АЗ "

СЕДМО, и Доган, и Карадайъ акцентират, че би трябвало да се води положителна акция. " Да не тръгваме на конфорнтация за един глас от горната страна, да бъдем толерантни, с цел да се нареждаме добре там, където ще има втори тур ", споделя Карадайъ. " Търсете партньри ", заръчва на всички Доган. А преди този момент е попитал всеки - кои са нерешените ви проблеми, по какъв начин може да ги решите и имате ли фрагменти.

ОСМО, за Доган женското начало в политиката е доста мощен мотив да дава път на потвърдили се енергични дами. А в Движение за права и свободи има доста лекари, адвокати, общински админи, които са наясно с месните проблеми, имат " закваска " за напредък и той на драго сърце ги " катапултира " нагоре. Така се случи с млада дама от регионален град - умна, образована, съпричастна към орисите на другите, която счита, че задачата й е да бъде потребна хората, и която застана за първи път пред Доган. И въпреки и мощно обезпокоена, съумя да го завоюва. " Да застана пред вас е отговорност, почит и почитание. За мен Движение за права и свободи е огромна подготовка. Ние всички дружно ще успеем да реализираме положителни резултати. Очаквам решението Ви ", споделя тя с треперщ глас. " Имате задача да продължите ", дава отговор й Доган и това за нея е като сложена " свише " задача.

 

По този обичай на събеседване в идната седмица ще минат всички претенденти за локални управници. Ще се работи и в събота и в неделя. В момента Движение за права и свободи разполага с 38 свои кметове и още 10, определени в партньорство. Задачата се тази численост да се усили и на всички места да бъде издигнати готови фрагменти с отношение, знания и схващане на общинските проблеми.
За времето от своето основаване Движение за права и свободи се утвръди като партията, без чието въздействие и присъединяване са невъзможни националните процеси за евроинтеграция в България, а това става с готови и можещи хора.
По време на това " препитване " Доган в действителност желае да разбере по какъв начин израстват фрагментите му, на кого би трябвало да се помогне, кой има качества, които би трябвало да се развиват. Тази школа, както споделяха преди време, " ковачница за фрагменти " в Движение за права и свободи работи действително. И той е вътрешно задоволен от това, което вижда.

" Не забравяйте - с цел да сте равни на другите политически сили, би трябвало да сте една крачка, само че не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е отвратително за тях, ще се превърнем в облик на врага за всички ", сподели през 2020 Доган на своите, обръщайки се към делегатите на Х национална конференция на партията.
Днес добавя - новите действителности ни изправят пред проблеми, които ние даже не знаем. Затова най-важното е с обедени старания да се надигнем пред тях и да ги решаваме дружно.

" Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и по какъв начин желаеме да се легитимираме във времето, е изкуството в правене на политика ", е формулата, която Доган желае да съобщи на младите в Движение за права и свободи. И го прави! Като учебник за политика.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР