Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пристигна в централата на

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пристигна в централата на
Коментари Харесай

Доган влезе в централата на ДПС в София, почва консултации за реденето на листите

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган дойде в централата на партията в София, заяви bTV.

Той пристигна с персоналния Мерцедес S класа на Гриша Ганчев - със затъмнени задни стъкла и завеси.

Доган беше обкръжен от мощна защита от някогашни гардове на НСО и охранители на предприемача.

 

Почетният ръководител бе посрещнат с ръкопляскания от симпатизанти и влезе в постройката, без да дава отговор на журналистически въпроси.

 

 

Колата, с която Ахмед Доган дойде в централата на Движение за права и свободи в София, Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


По-късно пресцентърът на Ахмед Доган пусна фотоси от срещата му с младежите от Движение за права и свободи.

Това е първото му обществено появяване, което обаче остана без отговори. През последния месец имаше спекулации къде се намира почетният ръководител на Движение за права и свободи и какво е здравословното му положение.

Източници на bTV настояват, че той ще персонално от през днешния ден стартира да организира срещи и съвещания, както с водачите на листите, по този начин и с целия им състав.

 

Към 16.00 часа в централата на Движение за права и свободи влезе земеделският лидер Румен Йончев, чиято партия ЗНС е част от обединението АПС, с която Доган отива на избори.

 

Ние неведнъж казахме, че господин Доган се връща в политиката и най-естественото нещо е господин Доган да си бъде на работното място и да упражнява функционалностите си като почетен ръководител и началник на Движението за права и свободи, заяви Валентин Тончев от Движение за права и свободи към Ахмед Доган пред централата на партията.

Той е безапелационен, че гласът на структурите е Ахмед Доган да води безусловно всички листи. " Но, знаете, че по закон това няма по какъв начин да се случи. Получава номинации от всяка една общинска конструкция. Всички желаят господин Доган да застане отпред на листата. Г-н Доган постоянно е любимец да води на всяко едно място ", акцентира Тончев.

През последните месеци в редиците на Движение за права и свободи настъпи разединение по оста Делян Пеевски - Ахмед Доган. Част от парламентарната група поддържа ръководителя на партията, а другата - почетния ръководител.

След което резиденциите, които Ахмед Доган ползваше дълго време - по този начин наречените сараи в парка " Росенец " и в " Бояна ", му бяха отнети, а той изчезна от общественото пространство. Последваха и проблеми при регистрацията на двете крила на Движение за права и свободи за изборите в ЦИК.

В последна сметка крилото, подкрепящо почетния ръководител, ще се яви на вота с обединението " Алианс за права и свободи ", а групата към Пеевски ще употребява името " Движение за права и свободи - ново начало ".

 

През последния месец имаше спекулации къде се намира почетният ръководител на Движение за права и свободи и какво е здравословното му положение.

 

БОРБА ЗА ДЕПУТАТСКИ ЛИСТИ

 

Междувременно стана ясно, че някогашните кметове на Кърджали и Ардино Хасан Азис и Ресми Мурад нямат никакви шансове да станат депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен изборен регион.

Двамата видни представители на фракцията „ Аталай-Чакъров “ няма да попаднат в кандидатската листа на „ Алианс за права и свободи “ (АПС), която коалиция е образувана от „ Сбор “ и „ Земеделски национален съюз “.

 

Доган желае да води листата на АПС в Кърджали за парламентарните избори на 27 октомври.

Втората позиция, или най-малко третата, той ще даде на Елван Атилла, брачна половинка на Юджел Атилла – водач на Доган в зората на демокрацията и някогашен зам.-министър. Елван Атилла е дейна в обществените мрежи, админ е на група за отбрана на Доган.

Относно избора си, Доган, съгласно 24rodopi.comq отбелязал: „ Хасан Азис и Ресми Мурад се борят за имунитети, тъй като са клиенти на прокуратурата, до момента в който при Елван е единствено идея “. Припомняме, че Доган отхвърли на Хасан Азис следващ кметски мандат в Кърджали, а Ресми Мурад получи серийно " Не " за желанието му да се върне на кметския стол в Ардино или най-малко да стане ръководител на сесията. 

Единственият депутат от района, който бе изключен от ПГ на Движение за права и свободи и работи за фракцията – Павлин Кръстев, ще бъде вписан в листата на задни позиции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР