Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на съпредседателя

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на съпредседателя
Коментари Харесай

В ДПС има опит за преврат. Доган поиска оставката на Пеевски

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган изиска оставката на съпредседателя на придвижването Делян Пеевски . Това стана ясно от известие до медиите, публикувано от името на Доган.

Почетният ръководител споделя, че в партията му има опит за прелом. Той дефинира като мутренски метод метода, по който се прави този опит. От текста излиза наяве, че обвиняванията са към Делян Пеевски.

Новината идва на фона на. То стана очевидно, откакто Пеевски в профил политици, близки до Доган, и ескалира с - на тези, които послушаха Доган и гласоподаваха срещу държавно управление на ГЕРБ и на тези, които послушаха Пеевски, и поддържаха проектокабинета на ГЕРБ.

„ Фактически видяно в Движение за права и свободи има опит за вътрешнопартиен прелом, с цел да се употребява партийната власт за персонални и групови ползи, и най-много да се промени политическият профил на партията. Този развой на нелегитимна замяна на Движение за права и свободи изрично би трябвало да бъде спрян “, написа в обръщението на Доган.

В него се споделя още, че от основаването на придвижването до момента то не е „ употребило мутренски подходи за заплашване на фамилиите ни, за лишаване бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби “ и сред враждуващите страни е късно да бъде реализирано единодушие.

Освен оставката на Пеевски, Доган желае още оставките на
Халил ЛетифовСтанислав АнастасовХамид ХамидЕртен Анисоваи на Радослав Ревански, който не е народен представител, само че е част от управлението на партията.

Ахмед Доган е създател и ръководител на Движение за права и свободи сред 1990 и 2013 година След опит за атентат против него през 2013 година той видимо се отдръпна от дейна роля в политиката, само че резервира водещата позиция в партията.

В края на 2023 година той първо за ръководител на партията, само че по-късно промени мнението си и предложи групировката да се управлява от двама души - в качеството им на съпредседатели. Двамата бяха определени през февруари 2024 година

Пеевски е глобен за корупция от Съединени американски щати и Англия. Този факт не беше коментиран като минус, когато депутатът беше повдигнат на лидерска позиция в Движение за права и свободи.

На последните избори придвижването завоюва най-вече депутатски места в историята си, за което способства и доста ниската изборна интензивност.

Движение за права и свободи е учредена, с цел да пази правата на мюсюлманите и етническите турци в България. В последните две десетилетия тя се загатва в медиите и като олигархична.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР