Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ
Коментари Харесай

Доган и Пеевски с лични средства и дарения инициират социална кухня към БПЦ

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски предизвикват основаване на обществена кухня към Българската православна черква. Това заяви Делян Пеевски откакто дружно със заместник-председателя на Движение за права и свободи Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия Синод, предават от пресцентъра на партията. 

На срещата е било конкретизирано, че планът ще започва пилотно към Софийска митрополия, като по-късно ще се разгърне и в други митрополии. Целта е обществената кухня да подкрепя хора в потребност и беднотия.

Разходите за този план ще бъдат обезпечени от персонални средства и дарения. Светият синод на Българската православна черква одобри с признателност концепцията. На срещата се набелязаха стъпките за нейната реализация.

На срещата участваха Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР