Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е вписан сред съдружниците

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е вписан сред съдружниците
Коментари Харесай

Ахмед Доган официално стана енергиен бос! Овладя ТЕЦ Варна!

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е вписан измежду съдружниците на компанията ”Сигда”, която наскоро закупи Топлоелектрическа централа ”Варна”, демонстрира информация в Търговския указател.

Доган разполага с дружествен дял във компанията за 3500 лв.. И е съучастник със Станислав и Ивелина Папазови - децата на някогашния транспортен министър от кабинета "Орешарски " Данаил Папазов.

Вписването на Ахмед Доган като съучастник е направено на 4 септември. Сделката е осъществена на 7 август, като Доган към този момент е мажоритарен притежател. Управители на компанията обаче не престават да бъдат Данаил и Станислав Папазови.

"Сигда " купи централата от чешкото енергийно сдружение "ЧЕЗ груп ". Спряганата сума по договорката е 48 млн. евро.

През май Топлоелектрическа централа "Варна " още веднъж се появи на енергийното поле. Централата тихомълком получи квота от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) за даване на леден запас, напомня БАНКЕРЪ.

Учудване буди фактът, че съгласно финансовия доклад на варненското сдружение за 2017-а то е на облага с близо 60 млн. лв.. Това се случва, без да е продаден и един киловат електрическа енергия. Печалбата е образувана от преоценка на активите. При счетоводната интервенция дълготрайните активи се усилват от 10 млн. лева през 2016-а на 275 млн. лева година по-късно. Загубата от 5 млн. лева пък се трансформира в облага от 69 млн. лв.. Учудващо положителната година за централата е помогнала на притежателя й - компанията "Сигда " на фамилията на някогашния транспортен министър Данаил Папазов, да разпредели 30 млн. лева дял за себе си.

През октомври 2017 година Доган записва и първата си компания. Става дума за компанията "Уотър Витал ", в която е съучастник с предприемача Румен Гайтански. Фирмата е вписана в Търговския указател с капитал 20 000 лв.. Дружеството е с адрес бул. "Цариградско шосе " № 48-50. Това е постройката на Полиграфическия комбинат. Там се обитават и други компании на Гайтански, станал прочут и около бизнеса си с разчистване и обработка на боклуци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР