Почетен знак Златен век – печат на цар Симеон Велики

...
Почетен знак Златен век – печат на цар Симеон Велики
Коментари Харесай

Елитна гимназия в Сливен откри своя галерия

Почетен знак „ Златен век ” – щемпел на цар Симеон Велики и грамота за принос в развиването на българската просвета получи Драматичният спектакъл „ Стефан Киров ” в Сливен послучай 100-годишнината от основаването си. Със същите оценки бе награден и дългогодишният му шеф Николай Недялков. Призовете бяха връчени от министъра на културата Боил Банов, който гостува за празника в регионалния град.

„ Тук постоянно се е знаело, че „ мирише ” на спектакъл ”, сподели министърът на юбилярите. От сливенската сцена потегля професионалният път на доста национално известни и обичани на българската аудитория създатели. Първата театрална натрупа в Сливен е основана през 1918 година в локалното читалище „ Зора ”. През 1987 година театърът, придобил статут на държавен, влиза в красива бяла постройка, проектирана по сходство на Дюселдорфския спектакъл.

По време на визитата си в Сливен министър Банов преряза лентата на изложба „ Народоосвободителна въстаническа армия ”, която бе основана в Националната художествена гимназия „ Димитър Добрович ” в града. В галерията са показани творди от жанровете на рекламната графика, художествения текстил и иконописта. Министърът заяви, че ще поддържа плановете на елитното учебно заведение за построяването на общежитие за учениците от страната, на спортна площадка в двора, на работилници по текстил и иконопис.

Област за атачмънти

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР