Почетен знак на НЛРС Съюз на ловците и риболовците в

...
Почетен знак на НЛРС Съюз на ловците и риболовците в
Коментари Харесай

Наградиха най-стария ловец с почетен знак

Почетен знак на НЛРС „ Съюз на ловците и рибарите в България “ получи 95-годишният Иван Киров от Лом.

Отличието бе връчено на доайена от ръководителя на националното съдружие инж. Васил Василев. Иван Киров е деец от Втората международна война и ловджия от 1947 година Оттогава до през днешния ден той постоянно заплаща членския си импорт и взе участие в живота на ловната тайфа на крайдунавското село Станево.

 lovec_95_godini_lom201810e „ Изключителен героизъм е човек да бъде предан 71 години на една социална идея, каквато е Националното ловно-рибарско съдружие. Това е и образец за подражателство в днешното ни, прекомерно отдадено на материалните неща общество ”, сподели инж. Василев.

Старият ловджия бе награден и от сдружението в Лом с картина и парична сума. Ветеранът, именуван от всички бай Иван, описа мемоари за ловните си излети и показа, че дълголетието, физическата му интензивност и високия дух се дължат главно на лова и непрекъснатия контакт с природата. „ Пазете природата на България и да ме стигнете и надминете по възраст! ”, пожела белокосият мъж, който и на 95 години кара автомобила си, работи на двора и взе участие в събиранията на ловната си тайфа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР