Почасовото паркиране не се променя, цената остава левчеЗаради струпване на

...
Почасовото паркиране не се променя, цената остава левчеЗаради струпване на
Коментари Харесай

Зелената зона в Бургас става целогодишна

Почасовото паркиране не се трансформира, цената остава левче

Заради скупчване на возила през зимата

Зелената зона за паркиране на коли в Бургас ще работи с лятно и зимно работно време, т. е целогодишно. Лятното ще е от понеделник до неделя, от 11 ч. до 20 ч., както е било до момента. През зимата от понеделник до петък, тя ще действа от 9 ч. до 19 ч. 

Зелената зона е главно в най- близкия до морето комплекс- „ Лазур “. Промяната се постанова, тъй като живущите там бургазлии изясняват, че  след 30- ти септември, когато сезонът свършва,  кварталът се пренаселва от паркирани коли.

„ Зелената зона, през лятото работи  и в събота, и неделя, а през зимата няма да има разлика със Синята,  но няма да променяме цвета на маркировката “, сподели Пламен Димитров, шеф на общинско дружество  „ Транспорт “.

Притежателите на стикери в Зелената зона сега заплащат 25 лева за първа кола. Това са по 5 лв. на месец. Същата е и сумата за Синята зона. Когато обаче Зелената стане целогодишна, вместо да работи 5 месеца в годината, тя ще работи 12. И надлежно, цената ще бъде приравнена на 5 лева по 12 месеца или 60 лева годишно. 

Това предложение  ясно е разказано в докладна бележка, която ще бъде показана от Ева Михалева, ръководител на Комисията по превоз, и гласувано на идната сесия на общинския съвет.
Почасовото паркиране в двете зони, остава 1 лева на час.

Обсъждат се хрумвания за етажни паркинги в града, които да облекчат паркирането. Обследват се избрани имоти, които са обществена общинска благосъстоятелност. Провежда се и анкета с живущите в тези зони. Основният въпрос е какъв брой и какви паркинги биха предпочели те. 

Възможно е паркингът на ул. „ Ген. Гурко ” да стане двуетажен, а под целия имот на пазар „ Краснодар ” може да се построи под земята паркинг на 2-3 равнища. Ще бъде конкретизирано къде да бъде поместен пазара - на най-горното или на най-долното равнище. Т
Има няколко имота общинска благосъстоятелност по ул. „ Дебелт ”, които също са подобаващи за такива планове. 
Първият етажен паркинг скоро ще е действителност. Той ще се намира в жк „ Зорница ”, наоколо до новата Детска болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР