Побой, причинил смърт на млад мъж, според Старозагорския съд е

...
Побой, причинил смърт на млад мъж, според Старозагорския съд е
Коментари Харесай

Побой, причинил смърт на млад мъж, според Старозагорския съд е лека телесна повреда

Побой, предизвикал гибел на млад мъж, съгласно Старозагорския съд е лека телесна щета. Случаят е от 2019 година, а жертвата е 25-годишен мъж. След побоя момчето е със счупена челюст, изпада в кома и гибел поради черепно-мозъчна контузия. Побойникът получава условна присъда. Случаят е решен от съдия Ива Стефанова и прокурор Румен Арабаджиков, които са на мнение, че става дума за лека телесна щета.

Семейството на умрелият млад мъж към този момент 4 години търси правдивост. Според бащата на жертвата в епикризата пишело, че синът му има счупена скула. Това било задоволително съображение пострадванията да бъдат окачествени като „ тежка телесна щета ”. Съдът обаче не взел под внимание написаното.

По думите на лелята на Живко не било конкретизирано дали гибелта на племенника ѝ е настъпила поради удара, или поради самото рухване, споделя Нова тв.

Оказва се, че не може да бъде несъмнено дали гибелта е в резултат на удара, или от рухването, когато младежът получава черепно-мозъчна контузия. Близък на фамилията изрече недоумението си за какво не се взема поради, че момчето пада от удара. " Той не пада от единствено себе си, а поради удара ", сподели мъжът. 

В бюлетините на Министерство на вътрешните работи няма информация за случилото се. Младежът, блъснал Живко, се заканил и в ликвидиране, този факт обаче не участва в документите по делото. 

От прокуратурата са обяснили, че казусът ще бъде тестван. Междувременно следва ново дело - през септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР