Побеляването на косата е естествен процес, който се случва при

...
Побеляването на косата е естествен процес, който се случва при
Коментари Харесай

Как да забавите побеляването на косата?

Побеляването на косата е натурален развой, който се случва при всеки човек в даден стадий от неговия живот. Колкото по-късно обаче косата стартира да побелява, толкоз по-добре. Как може да забавите побеляването на косата?

Побеляването на косата е нещо неизбежно. За оцветяването на косите е виновен меланинът, а пигментационните кафези се назовават меланоцити. Според учените съществува някакъв „ меланоцитен часовник “, който контролира побеляването на косата. Часовникът на всеки от нас тиктака с друга скорост според от генетични фактори и външни въздействия.

Генетичните фактори няма по какъв начин да бъдат изменени, само че може да влияем върху външните фактори. Известно е, че преждевременното побеляване на косата се провокира от стрес – нещо, върху което човек може да въздейства. Съществува също по този начин доктрина, че има късмет косата да бъде „ репигментирана “.
Следващите препоръки ще ви оказват помощ да забавите побеляването на косата: Покривайте своите хранителни потребности
Недостигът на витамини е един от главните виновници за преждевременното побеляване на косата. За да ограничите този риск, би трябвало да се храните задоволително разнообразно или да приемате добавки. Витамин D е изключително значим за косата.
Използвайте артикули за коса с антиоксиданти
Понякога побеляването на косата може да бъде провокирано от увреждането, разследване на свободните радикали. Антиоксидантите от своя страна се борят със свободните радикали. Набавяйте ги освен посредством храната, само че и потърсете артикули за коса, в които се съдържат.

 Добави изложение
Намалете напрежението
Стресът е главен фактор за преждевременното стареене въобще. Както и за развиването на доста здравословни проблеми. Ето за какво потърсете разнообразни похвати, с чиято помощ да намалите напрежението в всекидневието си.
Пазете косата от слънцето
Увреждането на косата от слънцето е различен фактор, който води до побеляване. Слънцето подкрепя загубата на пигментация, ето за какво е значимо да защитавате освен кожата, само че и косата си от мощните слънчеви лъчи.
Използвайте кокосово масло
Сухата и повредена коса е склонна да побелява по-бързо поради намаляването на пигмента. Използването на масло, богато на антиоксиданти, може да повлияе добре върху сухата коса. Опитайте кокосово масло, което да нанасяте единствено върху най-сухата част от косата.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР