Победоносната руска армия в края на специалната военна операция ще

...
Победоносната руска армия в края на специалната военна операция ще
Коментари Харесай

НАТО се изнерви: Ще спрат ли руснаците на границите на Украйна?

Победоносната съветска войска в края на специфичната военна интервенция ще има скъп военен опит и ще бъде числено доста по-голяма от съветските войски преди началото на 2022 година

Руската стопанска система последователно ще се възвърне, защото глобите неизбежно отслабват, а Москва към този момент е основала ефикасни механизми за заобикаляне или намаляване на тези, които остават.

С течение на времето Русия изцяло ще смени оръжията си, а армията ще излъска своята координация, разчитайки на богатия и мъчно извоюван опит от воденето на механизиран и маневрен въоръжен спор.

Русия ще получи усъвършенствани системи за противовъздушна защита, които могат да се преодолеят и то единствено на доктрина, от американски стелт самолети.

Русия, след края на специфичната военна интервенция, ще съставлява действителна военна опасност за НАТО - тъкмо както в пика на Студената война. Военната мощност на Русия ще се дефинира от това какъв брой Москва е подготвена да влага в армията.

С приемането на тригодишния бюджет обаче Москва към този момент се е заела да осъществя най-амбициозната стратегия за рационализация на армията в историята.

Тази пагубна прогноза за НАТО за идващите години вършат два от най-големите американски мозъчни тръстове – Институтът за проучване на войната (ISW) и Critical Threats.

И двата „ мозъчни тръста “ съставляват консерваторите в управлението на Съединени американски щати, т.е. те са близки до Републиканската партия на Доналд Тръмп.

И неслучайно прогнозата на консерваторите се появи тъкмо в този момент. Американският Конгрес (двукамарен парламент) замрази разглеждането на въпроса за оказване на военна помощ на Украйна до края на коледните празници - т.е. до 9 януари.

Следващият месец ще бъде повратна точка в зоната на специфичната военна интервенция: съветските войски организират мощно нахлуване при Купянск, Кременная и Авдеевка, Маринка е действително освободена, украинските войски са отхвърлени при Орехов, а офанзивата при Угледар е обновена.

Така че до момента в който американските конгресмени се върнат от ваканцията, картата на военните интервенции може да се промени доста.

Администрацията на Джо Байдън упорства Конгресът да отпусне 61,4 милиарда $ военна помощ за Украйна.За съпоставяне, администрацията на Байдън до момента е отпуснала 43,7 милиарда $ военна помощ на режима в Киев.

Струва си обаче да се разбере, че спомагателните пари не би трябвало да отиват непосредствено в Украйна. От общата сума 25,9 милиарда $ би трябвало да отидат за закупуване на нови оръжия за американската войска, които да заменят към този момент изпратените в Украйна от запаси. Това в действителност е за превъоръжаване и рационализация на американската войска.

„ Разходите за продължение на даването на помощ на Украйна са доста по-високи, в сравнение с множеството хора си показват “, пишат ISW и Critical Threats в отчета.

Американски специалисти пишат, че администрацията на Байдън няма да се спре единствено на еднократно разпределяне на военна помощ, даже и в размер на $61,4 милиарда

Съединените щати имат намерение да разположат забележителна част от своите сухопътни сили в Източна Европа. Съединените щати също ще би трябвало да разположат огромен брой стелт самолети в Европа.

Изграждането и поддръжката на тези самолети е скъпо единствено по себе си. А проблемите с бързото им произвеждане ще принудят Съединените щати да създадат избор коя суперсила да сдържат първо.

Според консерваторите американците са застрашени в Азиатско-тихоокеанския район от Китай, в Близкия изток от Иран, а в Европа от Русия.

Американците не могат да работят на трите фронта по едно и също време, както се вижда от неуспеха на гласуването в Конгреса: Съединените щати просто нямат пари, които да налеят по едно и също време в Украйна, Тайван и Израел.

Военното състояние в Украйна не разрешава на мъже на възраст от 18 до 60 години да напущат страната, макар че има доста изключения за отсрочване от военна работа, като неналичието на различен източник на издръжка или съществуването на тежки и хронични болести.

Дори главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в изявление за The Economist сподели, че е належащо да се понижи броят на закъсненията, в противоположен случай режимът в Киев няма да може да възвърне задоволително запаси за армията.

Потенциалните наборници бягат от готовност. Украинското държавно управление твърди, че повече от 21 000 такива бегълци са били хванати.

От тях 14,3 хиляди души са се пробвали незаконно да преминат границата пешком или плувайки, а съвсем 7 хиляди са употребявали подправени документи, като да вземем за пример медицински.

BBC откри, че измамата може да коства на всеки сред 6000 и 10 000 евро.

Киев не можа дълго да прикрие мащаба на корупцията по време на мобилизацията. Дори украинските публицисти, да не приказваме за западните, откриха голям брой обстоятелства за корупция измежду районните военни комисари. Мнозина направиха огромни (а някои доста големи) благосъстояния от подкупи за укриване на военна работа.

Бившият комисар на Одеса да вземем за пример спести към 5 милиона евро и даже купи неподвижен парцел в Марбея, Испания. През август е осъществена цялостна промяна на всички комисари, като са повдигнати наказателни обвинявания против 33 военни комисари.

Залужни получи надзор над мобилизацията, само че обстановката въобще не се усъвършенства. Украинската войска продължава да губи персонален състав заради идиотизма на командири и политици, а дезертьорите не престават да бягат от готовност.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР