Победителят във Волейболната Лига на нациите Русия е само на

...
Победителят във Волейболната Лига на нациите Русия е само на
Коментари Харесай

Русия се справи с Куба, излиза срещу Иран за квота за Олимпиадата

Победителят във Волейболната Лига на нациите Русия е единствено на победа от продобиване на квота за Олимпадата в Токио 2020. " Сборная " съумя да се наложи над Куба с 3:0 (25:18, 26:24, 27:25) във втория си мач от шампионата в Група Е от олимпийските квалификации, на който е хазаин, игран нощес в цялостната зала " Сибур Арена " в Санкт Петербург. Втори арбитър на срещата пък беше българинът Ивайло Иванов .

Така играчите на Туомас Самелвуо са отпред във краткотрайното класиране с 6 точки след 2 победи от 2 мача, с колкото е и Иран на второ място след триумфа си над Мексико също с 3:0 гейма, само че с 5 точки. Двата отбора ще излязат един против различен в директна борба за първото място в групата и продобиване на виза за Игрите следващата година. Срещата е през днешния ден (11 август) от 19,00 часа българско време.

Куба пък е с две загуби досега, като дружно с Мексико ще имат още една опция да се класират за Олимпиадата следващата година, а точно през континенталната подготовка в зона NORCECA (Северна Америка и Карибския басейн). Двата тима ще играят между тях през днешния ден от 16,00 часа в мач без значение.

Най-полезни за съветския отбор бяха Дмитрий Волков с 15 точки (1 блок и 82% успеваемост в атака) и Виктор Полетаев (1 блок, 2 аса и 53% успеваемост в атака) с 15 и 13 точки за успеха.

За кубинците Хесус Хайме завърши също с 15 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР