Победителят във вълнуващата автомобилна надпревара 24-те часа на Льо Ман

...
Победителят във вълнуващата автомобилна надпревара 24-те часа на Льо Ман
Коментари Харесай

Победител от 24-те часа на Льо Ман идва в България за страхотна инициатива

Победителят във вълнуващата автомобилна конкуренция " 24-те часа на Льо Ман " Ник Левентис идва в България на 16 юни за самодейността " НЕ на експанзията на пътя ", която фонданция " Вълшебен свят " и " Детска футболна академия – Комета " провеждат като част от акцията " С усмивка " това лято. Британският топпилот ще се включи в занимателно съревнование на столичната картинг писта " Красна поляна " и ще даде персонален образец на хлапета от разнообразни столични учебни заведения и на подрастващи младежи, които към този момент карат по столичните улици. Идеята на уредниците е бъдещите водачи да разпознават и лимитират факторите за пораждане на нападателно държание към себе си и да могат да реагират положително и " с усмивка ".

" Честно казано, експанзията по пътищата е проблем във всяка страна. Но обстановката в България е притеснителна в това отношение. Първата ни стъпка е да обучим и осведомим хората за заплахите и вероятните последствия от агресивното каране и държание. Смятаме, че можем да покажем друг метод на пътя и да разбираем на младите водачи и на тези, които занапред ще станат такива, че бързото каране е за пистата ", разяснява Ник Левентис особено за българските медии. Британският авто играч и човеколюбец е извънредно забавна фигура – най-големият му триумф на пистата е през 2010, когато с тима си " Strakka Racing " печели " 24-те часа на Льо Ман " в категорията за прототипи LMP2 и чупи цели пет върха по време на конкуренцията. Успоредно със спортната си кариера, Левентис поддържа млади гении в автомобилните спортове по специфична стратегия, благотворително скача с парашут от 19 000 метра и споделя, че обожава Рила и " характерната сила на България ".


През февруари екипът на " Вълшебен свят " и ДФА-Комета осъществя първото събитие от акцията, когато на Sofia Karting Ring в столичния Ring Mall се събраха над 80 деца. Хлапетата се включиха в серия демонстративни спортни обиколки и разискаха експанзията и шофирането дружно с водачите Георги Дончев и Николай Върбицалиев, представители от Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по авто спорт. Дончев, който може умерено да се счита за един от най-енергичните родни водачи, даже сподели на децата видеоклипове от няколко рискови обстановки, които е претърпял по време на надпреварите си от Porsche Sports Cup Германия и акцентира, че заслуга за злополуките доста постоянно има точно експанзията.

Инициативата ще се организира в събота, 16 юни, от 10:00 до 16:00 часа и е съфинансирана по план на Министерството на младежта и спорта, Столична община (като част от програмата " София - Европейска столица на спорта 2018 година " ) и корпоративни сътрудници на двете неправителствени организации, измежду които Банка ДСК и Енеос България. До края на годината предстоят още най-малко четири сходни формата на пистите в София, а уредниците се надяват по-късно акцията против експанзията да обхване местоположения в цялата страна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР