Победителят в Шампионската лига Реал Мадрид е клубът, който е

...
Победителят в Шампионската лига Реал Мадрид е клубът, който е
Коментари Харесай

Реал Мадрид над всички по приходи от евротурнирите за миналия сезон

Победителят в Шампионската лига Реал Мадрид е клубът, който е генерирал най-големи доходи от наградните фондове в европейски клубни шампионати през предишния сезон, заяви УЕФА.

Кралският клуб е получил 133,7 милиона от УЕФА, като главната част от тези доходи са свързани с присъединяване на отбора в груповата фаза на Шампионската лига, постигнатите победи, както и максимален дял от телевизионните права в Испания. По-малка част от сумата е в перото " исторически принос " към шампионатите на УЕФА.

Съперникът на Реал във финалния мач - Ливърпул, е втори в тази ранглиста с доходи от 120 милиона евро, а единствено още два клуба са минали границата от 100 милиона евро. Това са Байерн (Мюнхен), който е проработил 110 милиона, и Манчестър Сити с милион по-малко.

От УЕФА се похвалиха, че са раздали общо над 2 милиарда евро в наградни фондове през сезон 2021/22 година

Средно участниците в груповата фаза на Шампионската лига са спечелили по 61,8 милиона евро, като минимум пари е получил първенецът на Молдова Шериф. Тимът от Тираспол е добавил 23,7 милиона евро, въпреки да съумя да запише победа в групите над Реал Мадрид.

Победителят в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт е прибрал 38 милиона евро, а другият финалист в шампионата - Рейнджърс, е получил 20,7 милиона евро.

За първото издание на Лигата на конференциите, третият по мощ шампионат в Европа, УЕФА е дала 235 милиона евро в наградни фондове, като най-голяма сума - 19,2 милиона евро, е взел отборът на Рома, който завоюва оценката.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР